Luksusfælden-eksperter: Sådan gik vores valgkamp

19. juni 2019 15:26 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det rak ikke til en plads i Folketinget for de to Luksusfælden-eksperter Mette Reissmann og Gustav Juul. Men de er stadig positive, når de ser tilbage på deres valgkamp.

De er bedst kendt for at have det store økonomiske overblik, men faktisk har de to Luksusfælden-eksperter en politikerkarriere ved siden af deres Tv-job. Både Mette Reissmann og Gustav Juul stillede op til dette års Folketingsvalg.

Godt nok rækkede det ikke til en plads i Folketinget for nogen af dem, men det er stadig med positive øjne, de to Luksusfælden-eksperter ser tilbage på valgkampen.

Manglede mandat

Mette Reissmann har tidligere siddet i Folketinget for Socialdemokraterne, derfor var hun også noget overrasket, da hun ikke fik en plads i år.

– Det er da møg ærgerligt. Det kom virkelig bag på mig, at jeg ikke kom ind. Jeg var ret chokeret det første døgn og befandt mig i en form for benægtelse, siger Mette Reissmann til Newsbreak.dk.

Hendes knap 3500 hundrede personlige stemmer kunne ikke sikre hende en plads i Folketinget, men det var mestendels fordi Socialdemokratiet tabte et mandat i Storkøbenhavn, hvor hun var kandidat.

For partiet

Det var med kort tids varsel, at Gustav Juul blev Folketingskandidat. Han havde faktisk kun fem uger at føre valgkamp i. Og da han egentlig bare stillede op for at være god ved sit parti, havde han heller ikke regnet med at komme ind i Folketinget.

– Jeg gjorde partiet en tjeneste ved at stille op. Mit fokus var på at føre en god valgkamp, og det synes jeg, at jeg lykkedes med. Desuden hjalp jeg også med at deltage i debatter på Sjælland, selv om jeg var opstillet i Aarhus Nordkreds, siger Gustav Juul til Newsbreak.dk.

Politisk fremtid

Gustav Juul sidder til dagligt i byrådet i Furresø Kommune, og der fortsætter hans politiske karriere stadig.

For Mette Reissmann betyder den manglende plads i Folketinget, at hun skal finde på noget andet at bruge sine hverdage på.

– Jeg er ikke færdig som politiker. Men nu skal jeg bruge tiden fornuftigt med det, som jeg er god til nemlig at rådgive personer og firmaer, siger Mette Reissmann og fortsætter:

– Men først skal jeg lige holde sommerferie med min familie, hvor jeg skal samle kræfter.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu