Luksusfælden: Er der overhovedet hul igennem?

19. marts 2019 13:35 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Regninger bliver ikke betalt og en i forvejen kæmpe gæld bare stiger og stiger. Alligevel buldrer forbruget derudad.

Vil det lykkes for eksperterne Kenneth Hansen og Carsten Linnemann at få skik på Marias og Eiks nærmest uoverskuelig økonomi, når Luksusfælden i aftenens afsnit skal forsøge at hjælpe parret på ret køl? Eller løber de blot hovedet ind i en stædig mur?

Da Maria mødte den 16 år ældre fotograf Eik, han er 35 og hun 19, faldt hun pladask for ham. Hun var overbevist om, at hun havde mødt sin drømmefyr og en mand med styr på tingene. Men her et par år senere, hvor parret er blevet gift og også har fået en søn, har sandheden vist sig at være en ganske anden.

Eik er gået neden om og hjem med sit foto-studie og har ikke noget arbejde, så han lever af Marias barselsdagpenge. Og så har han en kæmpe gæld, som Maria godt ved noget om, men tilsyneladende langt fra alt. Det handler blandt andet om skattegæld, fordi han  ikke har betalt børnebidrag til to børn, han aldrig har ønsket – og i øvrigt ikke ser.

Et gigantisk overforbrug

Parrets samlede gæld beløber sig til næsten én million kroner. Maria står for de 50.000. Og selv om der stort set ikke bliver afdraget på gælden, og det bugner med ubetalte regninger, har Eik alligevel for ganske nylig købt koncertbilletter for 1.200 kroner til sig selv og et tredje barn fra et tidligere forhold. Han har desuden investeret i et nyt kamera til 33.000 kroner.

Han lytter ganske enkelt ikke, når Maria forsøger at få ham til at forstå, at de ingen penge har. Det til trods for, at parrets økonomi nu er så presset, at de er bagud med huslejen og risikerer at blive sat på gaden. De undlader også at afdrage på den ene af de to biler, de mener, de har behov for.

At sælge noget af det 80.000 kroner dyre fotoudstyr Eik har stående, eller skille sig af med bilerne eller deres to hunde, er ikke faldet parret ind. Eik indgår i stedet løbende aftaler med de kreditorer, der vil have deres penge, velvidende, at han er ude af stand til at overholde nogen af dem.

Samtidig kan eksperterne konstatere, at Maria og Eik prioriterer fornøjelser langt højere end forpligtelser. Hele 9.400 kroner fyrer de af på den konto per måned. Det svarer nogenlunde til deres månedlige overforbrug – altså når man ikke medregner misligeholdt gæld på over 10.000 kroner.

Er der overhovedet en chance for at hjælpe Eik og Maria, eller er parret i virkeligheden så langt ude, at eksperterne ender med at smide håndklædet. Få svaret tirsdag aften klokken 20 på TV3.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu