ANNONCE

Luksusfælden-par er blevet skilt

14. april 2020 21:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

For ægteparret Simon og Simone, der var med i tirsdagens afsnit af Luksusfælden, er der sket afgørende ændring.

Et stort anlagt bryllup, hvor der ikke skulle mangle noget, holdt for lånte penge og et madbudget, der var fuldstændig ude af kontrol, selv om fryseren bugnede af mad. Sådan var situationen for det unge par Simon og Simone fra Hillerød, der deltog i tirsdagens udgave af Luksusfælden.

Til sammen havde parret oparbejdet en gæld på lige knap 700.000 kroner, men med hjælp fra de to økonomiske eksperter Kenneth Hansen og Carsten Linnemann så det ud til, at det unge par ville være gældfri om otte eller fem år afhængig af Simons jobmuligheder.

Den virkelighed er der nu vendt fuldstændig op og ned på. Det samme gør sig gældende for dagligdagen, fortæller Simone Andersen til Newsbreak.dk. Simon og Simone er nemlig gået fra hinanden og er ifølge hende også blevet skilt.

– Vi prøver nu at få det til at fungere som venner. For mine børns skyld, siger hun og forklarer, at singlelivet ikke overraskende har medført en helt anden økonomisk fremtid, end den, Luksusfælden efterlod parret med.

Tog fat i ekspert

For det budget, som parret fik lagt, var jo et fællesbudget baseret i begges indtægter. Selvom Simon og Simone blev overraskede over at have overholdt det, så gik det rent faktisk godt med den nye situation. Kantinemad og restaurantbesøg afløst af indkøb og madpakker.

Sådan ser det stadig ud for Simone, der efter bedste evne forsøger at holde sin egen økonomi kørende, fortæller hun. Selv om det er svært, så går det godt, og hun er optimistisk for fremtiden. “Vi har simpelthen ikke råd til andet”, som hun siger.

Det, der især vækker genklang, er, hvordan Simone nu tager ansvar for sin egen situation og sin egen økonomi. I stedet for at lukke øjnene, når tingene ser svære ud, reagerer hun. Blandt andet ved faktisk at bede om hjælp – fra et kendt ansigt.

– Jeg ringede til Kenneth (Hansen, Luksusfælden-ekspert, red.) og bad om hjælp, og han prøvede at lægge et nyt budget for mig og fortalte mig, hvad jeg kunne gøre, nu når jeg var alene, siger hun og påpeger, at det faktisk hjalp.

Åbne øjne og maddag

Økonomien for Simone har ændret sig, da hun for øjeblikket får uddannelseshjælp – en form for kontanthjælp til unge – fordi hun venter på en samtale for at komme ind på hovedforløbet som sosuhjælper. Oveni er der dog stadig vikartimer på et plejehjem.

– Jeg lukker ikke længere bare øjnene, når det bliver svært, jeg tænker i løsninger. Derfor har jeg også kontaktet alle mine kreditorer og lavet aftaler med dem og forklaret, at min situation er ændret, siger Simone, der ifølge programmet havde gæld for over 500.000 kroner.

Børnene hjælper også til. De har for eksempel en fast dag om ugen, hvor de står for maden. Simone har nemlig fået øjnene op for, at hun ikke er en god mor, når hun kan købe ting til sine børn.

– Det har vi simpelthen ikke råd til. Det har været en stor hjælp at være med i Luksusfælden, og jeg er bestemt optimistisk for fremtiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu