ANNONCE

Luksusfælden: Ravna og Eric raser over eksperter

10. september 2019 21:01 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det går efter planen for Ravna og Eric, men det er ikke grundet eksperterne for Luksusfælden.

Da eksperterne fra Luksusfælden skulle hjælpe Ravna og Eric med at få nedbragt deres gæld, førte det til mange diskussioner. Men i sidste ende, valgte parret en løsning, hvor madposten blev sat ned og begge deres biler blev solgt i erstatning for to leasingbiler.

Det er også sådan landet fortsat ligger for parret, men ifølge deres udsagn er det ikke eksperterne, der er skyld i det.

Følger planen

– Det går egentlig meget godt, men det er ikke grundet eksperternes aftale, siger Eric til Newsbreak og fortsætter:

– Den plan vi havde lagt selv, var stort set identisk med den, som eksperterne præsenterede os for.

Eric uddyber, at da han og Ravna tilmeldte sig programmet stod de med en mulig fremtid, hvor Ravna ikke havde en lærerplads, hun havde kun kort tid tilbage af sine dagpenge, mens parret også var i tvivl om, de så blev ramt af gensidig forsørgerpligt og kunne ende med kun at have én indkomst.

Men det var ikke præmissen, der var gældende, da Luksusfælden blev optaget, fordi Ravna havde fået en lærerplads.

Ifølge eksperten i Luksusfælden Kenneth Hansen er det en nyhed for ham, at parret selv havde en plan.

– Jeg er ikke bekendt med, at de har haft en dialog om en plan. Overhovedet ikke. Vi lægger et budget ud fra de oplysninger, vi får, og vi kunne se, at der på madposten og transportposten kunne spares, siger han til Newsbreak.dk.

Ikke imponeret

Generelt – som det også er muligt at se i afsnittet – så er Ravna og Eric ikke tilfredse med det, som eksperterne kan tilbyde dem.

Men det er eksperten i programmet Kenneth Hansen uenig i.

– Det kommer ikke bag på mig, at de er modvillige. Det fremgår jo også af programmet. Vi har hele tiden ønsket at hjælpe dem med at komme tættere på deres drøm om at få afviklet en skattegæld, så de kunne købe et hus, siger eksperten til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Vi prøvede at vise dem, hvordan det kunne gøres ved at præsentere nogle muligheder, men man kunne have pillet ved mange ting.

Presset til løsning

Da parret bliver stillet over for de to muligheder, de har for at nedbringe deres gæld, ender de med at tage et valg. Et valg som de efterfølgende har fortrudt.

– Den var tættest på den plan, som vi selv havde tænkt os at følge, før vi kom med i programmet. Men vi følte os også pressede til at tage et valg. Desuden tænkte vi, at de kunne bruge det som ammunition imod os, hvis vi ikke valgte en løsning, siger Eric.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sådan opfattede Kenneth Hansen ikke helt situationen.

– Jeg føler ikke, det er sådan, det er sket. Vi sagde hele tiden, at det er deres liv. Det kan vi ikke stille os til herre overfor. Vi prøvede mange gange med kærlighed at forklare, at de blev nødt til at foretage ændringer, hvis de skulle af med deres gæld, siger eksperten og forklarer også, at parret aldrig selv kom med bud på, hvad der så kunne ændres.

Samarbejdede ikke

Der var en del gnidninger i programmet mellem parret og programmets eksperter, og det er begge parter klar over.

For Ravna blev det til sidst for meget, og hun ønskede ikke at deltage i den afsluttende del af programmet.

– Jeg har ikke samarbejdet, fordi de ikke samarbejdede, siger Ravna og Eric tager over:

– Vi gik ind til programmet med en idé om, vi kunne få hjælp. Vi står inde for alt det, vi siger i programmet, men vi føler ikke, at det er blevet fremstillet på en ordentlig måde.

Eksperten Kenneth Hansne forklarer også, at han havde svært ved at se, at parrets hensigt var at blive hjulpet.

– Jan og mine frustrationer er til at se i programmet. Det, vi bliver mødt med, er mistillid. Hvorfor er vi her så, hvis de ikke vil hjælpes? Vi løber panden mod muren flere gange, forklarer han.

Gældfrie snart

Selv om programmet, set med Ravna og Erics øjne ikke udelukkende var en succes, så ser deres økonomi positiv ud.

Som der bliver nævnt i programmets slutning arver Eric 50.000 kroner, som sammen med en opsparing som parret havde, blev brugt på at betale gæld af.

– Det betyder, at tiden er halveret. Vi kan være gældfrie om to år og seks måneder, forklarer Eric.

Det kommer ikke som et chok for eksperten, for han synes faktisk, at deres økonomi så helt fin ud.

– De har godt styr på deres økonomi. De har en fin økonomi. Deres store ønske var at spare sammen til et hus, og det var det, vi skulle hjælpe dem med, siger Kenneth Hansen.

Parret forklarer, at planen stadig er, at de gerne vil være husejere ude i fremtiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu