ANNONCE

Lydløs pakkelevering om natten er på vej 

5. april 2019 11:29 | Af: Morten Dahl, Make Sense

TREND: I 2018 onlineshoppede danskerne for 133 milliarder kroner på nettet. Det har øget pakketransporten, og derved betydet mere bilstøj omkring de danske hjem.

Video: Make Sense.

Ny teknologi betyder lydløs levering, så hele vejen ikke skal stå op, når en pakke leveres om natten.

Varevogne er som bekendt et af de foretrukne arbejdsredskaber, når der skal leveres pakker. Men varevognen i dette indslag kan mere end bare af aflevere pakker.

Varevognen her er elektrisk og dermed helt lydløs, når den kører rundt på gaden. Og udover at være helt grøn, betyder det, at den snart vil kunne køre rundt om natten og aflevere pakker uden af vække folk eller kæledyr.

”e-vito er den første serieproducerede el-bil i midsize varevognssegmentet. Den har et stort potentiale indenfor f.eks. håndværkere. Og så et nyt område. Det er der hvor man kan aflevere pakker lydløst om natten,” udtaler produktspecialist ved Mercedes Benz Danmark, Jens Lyngholm.

Flere og flere pakker

Danskernes lyst til at shoppe online stiger år for år. Det betyder mere transport i trafikken, men også, at man ofte skal afhente pakkerne et bestemt sted eller være hjemme i et bestemt tidsrum. Den udfordring kan en el-varebil som denne Mercedes eVito løse ved at aflevere pakker om natten.

”Elbiler er billigere i drift, de går ikke så tit i stykker og der er 45 procent færre sliddele i en elbil i forhold til en traditionel typebil. Og så er der den fordel af de støjer ikke, når den kører rundt om natten og folk sover,” forklarer fremtidsforsker Prejen Mejer.

Således kan vi snart se frem til en nemmere pakkelevering. eVitoen forventer Mercedes Danmark på vejene allerede i 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu