Lykkehjulet-stjerne accepterer dom

15. oktober 2019 12:14 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Maria Hirse har valgt at acceptere den straf, Retten i Helsingør idømte hende tilbage i februar 2019.

Lykkehjulet-stjerne accepterer dom
Maria Hirse accepterer nu sin dom. Foto: Scanpix

Den tidligere bogstavvender i Lykkehjulet, Maria Hirse, har besluttet sig for at modtage den dom for hæleri, hun i februar blev idømt ved Retten i Helsingør.

Det skriver Se & Hør. Ugebladet har talt med Hirses advokat Henrik Stagetorn, der fortæller, at der dermed ikke bliver en ankesag.

Artiklen fortsætter under videoen

Ankesagen skulle være vurderet i Østre Landsret onsdag.

Dømt for hæleri

Retten dømte 26. februar Maria Hirse, der i dag hedder Mariia Madeleine Sea Svensson, for hæleri for ikke under 70.000 kroner.

– Retten har fundet frem til, at du havde kendskab til det. Vi har lagt vægt på, at du boede der og har afgivet skiftende forklaringer.

– Der er også på ejendommen fundet fire koben, og de her handsker, der blandt andet bliver brugt til indbrud, sagde dommeren ifølge B.T.

Ifølge avisen fik det Maria Hirse til at bryde grædende sammen. Og på stedet anke dommen. Det er den anke, hun nu har droppet:

– Sagen er ikke afsluttet. Jeg havde håbet, at det skulle være slutningen på 18 måneders helvede, men det blev det ikke helt. Det må vi acceptere i første omgang, og nu anke dommen, lød det ellers fra hende.

I sagen var to andre tiltalt. En 46-årig mand frifindes, mens en 24-årig straffes med ti dagbøder på hver 200 kroner.

Ifølge B.T. udbryder Maria Hirse: Hvordan kunne de gøre det. Lort.

Her er sagen

Hirse blev helt tilbage i 2017 anholdt sammen med sin daværende kæreste, Bandidos-prøvemedlemmet Kim Nordal, i et lejet sommerhus i Vejby i Nordsjælland.

Et sofabord af mærket Philippe Starck, Kay Bojesen-søpapegøjer, fire sølvkandelabre og en gulvlanterne er ifølge Ekstra Bladet blandt de tyvekoster, som Hirse har forsøgt at sælge videre.

Historien har Kendte.dk tidligere skrevet om – og et sammendrag får du her:

Anholdt i sommerhus fyldt med stjålne genstande

Tyvetogterne gik galt for Hirse og eks-kæresten, da de forsøgte at stjæle de stjålne genstande.

Et af ofrene i sagen opdagede nemlig, hvad parret havde gang i, kunne Nordsjællands Politi dengang fortælle:

– En ejer så sit stjålne Philippe Starck spisebord sat til salg på Den Blå Avis (DBA). Ejeren spottede bordet i en bolig på Kystvej i Vejby. Han tilkaldte politiet og vi fandt også bordet der, fortalte Henrik Alstrup, vagtchef hos Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Flere sigtelser

Af anklageskriftet, fremgik det også, at Maria Hirse siden da blev sigtet for våbenbesiddelse. Det blev hun, fordi politiet også fandt et knojern under ransagningen af sommerhuset.

Derudover er hun også sigtet for et tyveriforsøg, som hun blev anholdt for få uger efter hælersagen. Her blev hun sammen med en veninde pågrebet af en tidligere betjent, hvis grund hun luskede rundt på.

Maria Hirse forklarede dengang, at hun ikke havde til hensigt at stjæle noget, men var stoppet op ved gården fordi hun overvejede at anskaffe sig en hest.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu