Navigér i mørket: Det siger loven om lys på cyklen

30. oktober 2017 15:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Du risikerer bøde på 700 kroner - eller alvorlig ulykke.

Det kan ikke komme som jordens største overraskelse, at det er lovkrav med lys på cyklen, når mørket er faldet på. I disse dage bliver det hastigt mørkere og mørkere, så det er efterhånden ved at være vigtigt at have styr på, hvad bekendtgørelsen om cyklers indretning og udstyr præcis kræver. Både for din og dine børns skyld.

Det er nemlig afgørende at have udstyret i orden, siger trafikforsker på Aalborg Universitet Harry Lahrmann til Ritzau.

– I trafikken er der konstant noget, der tiltrækker bilisternes opmærksomhed, så cyklister skal se at komme ind i kampen for at blive set. Og her er det dem med det største opmærksomhedsniveau, der vinder, siger han kort og kontant.

Først og fremmest skal du sørge for, at der er lygter på cyklen, men også reflekser er vigtige. Du kan se en gennemgang af reglerne i galleriet over artiklen her.

Opvokset med lys på cyklen

Ifølge Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, er de fleste af vi danskere opdraget til at have lys på cyklen, hvor det måske mere handler om forkert montering eller andre fejl på lygter. 58 ud af 1000 cyklister kørte uden lys på cyklen, senest færdselscenteret lavede en stikprøve i forbindelse med en kampagne.

– Jeg tror, der er flere, der ikke får monteret lygterne rigtigt og måske ikke ved, hvilke reflekser der er lovpligtige, siger Christian Berthelsen til Ritzau.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, mener, at det er en god idé at tale med dine børn om vigtigheden af at køre med lys.

– Børn skal vide, at hvis de har glemt lygterne, eller batterierne er løbet tør, så skal de ikke cykle, for det er dødsensfarligt ikke at blive set i trafikken, siger han.

Klaus Bondam anbefaler også, at du og dine børn har et ekstra sæt lygter eller batterier med i tasken

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu