Må jeg gå ind i bussen?

15. februar 2013 14:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Må jeg gå ind i bussen?
Billede mangler

Michael Rasmussen er udelukket fra al sport og idræt, efter han har indrømmet 12 års massiv dopingbrug. Men Kyllingen er medejer af Christina Watches-Onfone og skal efter planen arbejde som ursægler for Christina Watches.

 

Men må Michael Rasmussen overhovedet eje et hold, som han ikke må have sportslig indflydelse på, og må han sælge ure for et firma, som er på samme regnskab, som cykelholdet. Det vil den suspenderede Rasmussen have svar på fra de danske anti doping myndigheder.

– Det er klart, at jeg ikke må være sportsdirektør, og at jeg ikke må lave noget aktivt for cykelholdet, men jeg er stadig medejer af holdet. Så et af spørgsmålene, som trænger sig på fra mig er, om jeg overhovedet må gå ind i min egen teambus, siger Rasmussen, som sammen med Christina Watches vil have et møde med Anti Doping Danmark og Danmarks Idræts-Forbund.

– Vi vil gerne have et møde om det, for det åbner op for en stor gråzone, og den gråzone har jeg i sinde at få elimineret så meget som muligt, så det nærmere bliver sort og hvidt. Jeg vil ikke bryde nogle regler, men jeg vil gerne gøre så meget, som jeg kan og må for holdet – hvis jeg overhovedet må noget. Må jeg stå og være ursælger til Danmark Rundt, som vi f.eks. gjorde sidste år, spørger Michael Rasmussen.

Jesper Frigast fra dopingudvalget i DIF er klar over Rasmussens specielle situation, som ikke er beskrevet i reglerne.

– Der vil altid være nogle gråzoner, for reglerne kan ikke tage højde for alle mulige situationer. Men man må ikke have en officiel position, som forudsætter, at man er medlem af en idrætsforening eller på anden måde er tilknyttet idrætten, siger Frigast, som ikke vil svare konkret på, om Rasmussen må være i holdets bus, hvor f.eks. taktikken lægges.

Helt generelt er der dog en tommelfingerregel for dopingudelukkedes færden omkring idrætten.

– Hvis alle andre må komme i et omklædningsrum, så må han også, men hvis det kun er holdet, der må være der, så har den dopingudelukkede ikke adgang.

– Vi er ikke urimelige på det menneskelige plan, så vi går også op i, at man stadig kan have en social omgangskreds, når man er udelukket for doping, siger Jesper Frigast, som ikke ser noget problem i Rasmussens ejerskab af cykelholdet.

Michael Rasmussen modtog i sidste uge sin suspendering, men der kan gå lang tid, før han får sin endelig karantæne. Sagen er end ikke indgivet til dopingnævnet, som skal beslutte udmålingen af straffen. Lige nu står Rasmussen til otte års karantæne, da det er anden gang, han forbryder sig på reglerne. Han kan dog få nedsættelse af straffen, fordi han samarbejder med anti doping-myndighederne. Nedsættelsen kan maksimalt være en fjerdedel, og derfor håber Rasmussens på to års karantæne, så han snart kan blive sportsdirektør.

Før Rasmussen kan få nedsættelse skal hans vidneforklaring dog bekræftes, og det kan tage lang tid med de mange dopingsager over hele verden.

– Vurderingen af Michael Rasmussens oplysninger sker ikke fra den ene dag til den anden. Det er brikker i andre efterforskninger, som finder sted lige nu, og først når vi kan have et fuldt billede på, at hans vidneudsagn har afgørende betydning, så kan vi gå til dopingnævnet, og bede om at få straffen nedsat, siger Jesper Frigast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu