ANNONCE

Må bøje sig for Kate

1. april 2021 22:40 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Der kommer til at ske ting og sager den dag, hertuginde Kate flytter ind på Buckingham Palace

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Alle i den britiske kongefamilie kommer til at bøje hovederne for hertuginde Kate fra det øjeblik, hun flytter ind på Buckingham Palace. Og den dag kommer, med mindre noget går helt skævt.

Hendes mand, prins William, er nummer to i den britiske tronarvefølge efter sin far, prins Charles, der på et tidspunkt tager over efter sin mor, dronning Elizabeth, som nærmer sig de 95 år.

Den højest rangerede kvinde

Efter ham bliver det så prins Williams tur og i den forbindelse sker der forskydninger i det royale hierarki. Også blandt kvinderne.

For når han sætter sig på tronen, bliver Kate samtidig ‘dronning consort’ og vil være den højest rangerede kvinde i den kongelige familie.

Den royale etikette

Dermed skal for eksempel Williams kusiner, Beatrice og Eugenie, som Kate i dag nærmest har et venindeforhold til, pludselig til at naje for hende ved officielle begivenheder.

Det samme gælder nok så interessant også for Harry og Meghan – for det byder den royale etikette simpelthen.

Det fortæller den royale ekspert Natalie Ranking til det britisk medie Express.

Får travlt

Hun siger også, at såfremt Kate føler hun har rigeligt om ørene, så er det ingenting i forhold til det, hun har i vente.

Hertuginden kan nemlig se frem til at skulle påtage sig langt flere pligter som ‘dronning concort’ og Natalie Ranking drager i den forbindelse en sammenligning til prins Philip.

Han havde tilknytning til flere end 750 organisationer, da han valgte at gå på pension. Til sammenligning er hertuginde Kate i dag protektor for 21.

Den næste prinsesse af Wales

Natalie Ranking forklarer dog, at hertugindens arbejdsbyrde vil øge gradvis og for alvor tage fart, når prins Charles overtager tronen. Her vil William og Kate nemlig blive udråbt som prins og prinsesse af Wales hvilket vil medføre betydeligt flere officielle opgaver.

Den seneste prinsesse af Wales var i øvrigt Kates afdøde svigermor, prinsesse Diana.

Se flere billeder i galleriet ovenfor

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu