ANNONCE

Må jeg overhale inden om? Svaret er næsten altid det samme …

7. december 2017 14:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Må jeg overhale inden om, når venstre vognbane på motorvejen er fyldt med langsomme biler, eller må jeg overhale inden om når begge baner er? Få svaret her.

Hvornår må jeg overhale inden om, når jeg kører i højre vognbane på motorvejen og ser venstre vognbane fyldt op med adskillige biler, der kører ufatteligt langsomt? Det spørgsmål har man fået en del gange hos FDM, måske blandt andet fordi Vejdirektoratet for tiden er aktive med kampagnen “Så hold dog til højre!”

Ønsker du at forstå, hvordan loven fungerer i praksis, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel. 

Kampagnen forsøger at få folk til at huske, at du skal holde til højre, hvis du kan holde til højre i trafikken. Men må jeg overhale indenom, når der er mange, der ikke overholder den lov? Nej!

– Man må ikke overhale indenom, medmindre der er tale om tæt køkørsel i alle vognbaner, og man dermed følger trafikken i den vognbane, man er i, fortæller Casper Schad, jurist ved FDM, til Newsbreak.dk. 

Med andre ord må du overhale indenom, hvis det forekommer som en naturlig del af køkørslen. Men kører du med hundrede meters afstand til forankørende i højre vognbane, og er venstre fyldt op med langsomme bilister, skal du blive bag den bagerste bil i venstre vognbane.

– Med det samme du kører på siden af den, overhaler du den, forklarer Casper Schad.

Kampagne handler om det samme

Kampagnen “Så hold dog til højre,” er netop sat i verden for at minde folk om, at der faktisk findes få situationer, hvor man må overhale indenom, og Casper Schad fortæller, at det er noget, man hos FDM jævnligt får henvendelser om.

– Det er noget, mange går op i, og som reglerne er nu, forringes vejen kapacitet, hvis der bare er én, der ikke holder til højre, fortæller Casper Schad.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu