ANNONCE

Må man hælde kaffegrums i vasken?

29. maj 2020 06:19 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der er mange ting, man ikke må hælde i afløbet - men er kaffegrums en af dem?

Har du nogensinde undret dig over, om du mon må hælde kaffegrums i vasken, når du for eksempel skal gøre din stempelkande ren?

Du er ikke sikkert ikke den eneste, der har undret dig, og faktisk går der endda et rygte på nettet om, at grumset skulle virke rensende for afløbet.

Det rygte har dog ikke noget på sig – faktisk forholder det sig lige omvendt, skriver Bolius.

– Kaffegrums er godt til meget, men medvirker ikke til at rense afløbet, tværtimod kan det sammen med fedt og andre madrester sætte sig på indersiden af rørene og på den måde medvirke til, at de stopper til, siger fagekspert Tine Nielsen således til Bolius.

Det bliver altså et nej til spørgsmålet om, hvorvidt man må hælde kaffegrums i vasken eller ej.

Således oplyst kan du klikke dig igennem galleriet ovenfor artiklen og se andre ting, du heller aldrig må skylle ud i afløbet – kan du mon se dig fri for dem alle sammen?

Kaffegrums til huden

Ifølge kaffefirmaet Merrild er kaffegrums en rigtigt dejlig ting at bruge til huden. Man kan bruge det til hudpleje, da det har, hvad Merrild kalder ‘en dejlig eksfolierende effekt’.

Sådan noget giver en silkeblød hud – for det er så godt, at det fjerner døde hudceller og efterlader olier, der har en positiv effekt på huden.

Myrer, insekter, snegle og andre kryb hader desuden duften af kaffe. Så spred dit kaffegrums i haven, så kan du holde ubudne gæster på afstand.

BKI skriver, at der er duftstoffer i kaffen, som dyrene ikke bryder sig om. Men duften forsvinder ofte, så smid kaffegrums ud ofte.

Det skulle også virke mod ubudne katte.

Du kan læse mere om, hvordan du undgå katte i din have i denne artikel:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu