Må man tage hunden med sig i himlen?

22. november 2018 22:49 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der findes regler, der umuliggør at blive begravet sammen med sin hund - men der findes enkelte undtagelser, der kan gøre det muligt.

I Tyskland er en debat blevet taget op, der kan virke ligedele åndssvag og ligedele essentiel. Det kommer alt sammen an på, hvorvidt du er dybt betaget af dit kæledyr eller aldrig har haft et kæledyr.

En kirkegård i Hamborg har nemlig åbnet for, at man kan blive bisat med sin hund eller kat, skriver Hamburger Abendblatt.

I Tyskland er der godt og vel 10 millioner hundeejere, skriver Berlingske. Der har talt med kirkegården Ohlsdorf, som indenfor fem år håber, at de første begravelser kan finde sted indenfor fem år.

– Det er især den ældre generation, der efterspørger muligheden. Når deres eneste partner i alderdommen er et kæledyr, vil de ofte også gerne gå den sidste vej sammen med det, siger Lutz Rehkopf, der er talsmand for kirkegården i Hamborg til Berlingske.

Indtil videre kræver en begravelse med sit dyr dog, at man ændrer gravloven, så mennesker og dyr kan blive begravet sammen.

Hvordan er reglerne i Danmark?

I Danmark er spørgsmålet en regulær landeplage, da Teddy Edelmann blev landskendt for sangen ‘Himmelhunden’, der troligt spørger – om man må tage sin bedste ven med ind i himlen.

Men selvom hunden er klog og fin – og også lige har været i bad, så findes der ingen danske kirkegårde, der tilbyder, at mennesker og dyr kan blive begravet sammen.

Kristeligt Dagblad har engang undersøgt det store spørgsmål, hvor Kirkeministeriet tilbage i 1989 skrev et svar til Silkeborg Kirkegård og Krematorium.

– Folkekirkens kirkegårde er alene beregnede til begravelse af afdøde mennesker. Dette fremgår af lov om begravelse og ligbrænding, stod der ifølge Kristeligt Dagblad i den skrevne besked.

Spørger man kirkegårdsinspektør i Rudersdal Kommune, Keld Øder, hvor der er en skovkirkegård i Høsterkøb, der ligger på ikke indviet jord, så er begravelse med sit kæledyr ikke en mulighed.

– Der er faktisk ingen grund til, at man ikke må. Det er ikke noget, som vi gør. Der er intet i vejen for, at man kunne gøre det rent etisk. Og jeg kunne da godt se det blive gjort, siger Keld Øder til Newsbreak.dk.

Men findes der en kirkegård på ikke indviet jord nær dig, så er det måske muligt at blive begravet sammen med sin bedste ven.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu