ANNONCE

Målmaskine død

18. august 2020 16:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Stod for 125 bundesligamål i godt 400 kampe.

Målmaskine død
Georg Volkerts hjerte satte ud søndag morgen. Foto: Scanpix

Den 74-årige Hamborg-legende Georg Volkert er søndag død, skriver lokale medier. Volkert er kendt i byen, fordi han spillede på det Hamburger SV-hold, der i 1977 vandt pokalen som Europas bedste fodboldhold i turneringen Cup Winners Cup.

Volkert scorede det første mål på straffespark og lavede den målgivende aflevering til Felix Magath, der scorede til slutresultatet 2-0. HSV og Volkert besejrede de forsvarende mestre RSC Anderlecht.

I løbet af sin tid i klubben scorede Volkert 62 mål i 214 kampe, han spillede sammen med andre HSV-kæmper som Uwe Seeler og Kevin Keegan. Hans fodaftryk har prydet HSV Walk of Fame på Volksparkstadion siden 2010.

Efter sin aktive karriere som fodboldspiller, slap han ikke helt taget og var træner hos både HSV og den anden store Hamborg-klub FC St. Pauli. Efter en periode hos Nürnberg trak han sig tilbage til hjemstavnen Ansbach i Bayern.

Der blev han tildelt den bayerske orden i 2019.

Ifølge Hamburger Morgenpost led Volkert et hjerteanfald for tre år siden, som han aldrig kom sig helt over. Søndag satte hjertet ud på et hospital i Erlangen i Bayern. Han efterlader sig en kone og en datter.

Georg Volkert spillede 12 landskampe for Vesttyskland og har i sin karriere som professionel fodboldspiller spillet 462 kampe og scoret hele 146 mål. De 410 kampe i den tyske Bundesliga, hvor han scorede 125 mål.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu