ANNONCE

Måske kan du rammes af coronavirus flere gange

17. marts 2020 22:39 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det er fortsat en mulighed, at du kan blive ramt af coronavirus Covid-19, selv om du har testet positiv før.

Det kan virke unfair. Hvis du allerede har været smittet med coronavirus, så er der altså fortsat risiko for, at du kan blive smittet igen. Forskere kan i hvert fald ikke udelukke, at det sker.

Men de fleste forskere mener også, at man på kort sigt i hvert fald oparbejder en form for immunitet, når man har været smittet med Covid-19, skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sjældent at blive syg igen

Det kan være, at du har hele tiden har troet, at hvis du er blevet smittet med coronavirus Covid-19, så er du sikker på ikke at få sygdommen igen.

Men det er ikke helt så sikkert.

Japanske myndigheder har meddelt, at de har oplevet, at en kvinde er blevet raskmeldt, for så at blive testet positiv for coronavirus efterfølgende.

Det er dog en sjældenhed, hvis man skal tro de britiske forskere Sir Patrick Vallance og professor Chris Whitty, der rådgiver den britiske premierminister i forbindelse med pandemien.

Ved det ikke

Ekspert i virologi ved Leeds University professor Mark Harris bruger ordet usandsynligt, når der tales om, om man kan blive smittet med coronavirus flere gange, selv om det er set ved andre udbrud af lignende vira – dog mest ved dyr.

Jon Cohen, der er professor emeritus ved Brighton and Sussex Medical School, meddeler, at det på nuværende ikke er til at vide med sikkerhed, om man kan blive smittet igen. Dog tyder evidens fra andre infektiøse sygdomme, som coronavirus også er, at de fleste, der har været inficeret bliver immune. Men det er før oplevet, at der findes undtagelser.

Ifølge Sundhed.dk er der ikke noget svar på, om man kan blive smittet flere gange, for det er viden, vi endnu ikke er i besiddelse af.

Immunitet svinder

Professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen giver ifølge Videnskab.dk et bud på, hvad grunden er til, at der findes flere personer, der kan syne af at have været smittet flere gange.

– Det, man hører om, at nogle får gentagne infektioner hurtigt efter hinanden, er antagelig enten en fejldiagnose den ene af gangene, eller også er personen ikke helt kommet sig første gang. Virus kan derfor vende tilbage fra et meget lavt niveau i organerne, lød det fra professoren.

Han understreger dog, at selv om det lader til, man ikke kan smittes flere gange, så svinder immuniteten for en virus over nogle år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu