ANNONCE

Måtte springe for livet

24. december 2020 07:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere måtte springe til side for at undgå påkørsel. Grundlovsforhør torsdag med 26-årig mand.

Måtte springe for livet
En civil politipatrulje jagtede i cirka fem minutter en bil i Odense onsdag. Kørslen resulterer i et grundlovsforhør torsdag. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Opdatering:

En bilist kørte onsdag så hasarderet og farligt i Odense, at han risikerer at måtte tilbringe juledagene i et arresthus.

Manden sad ved rattet i en bil, som en civil politibil opdagede lidt før klokken 13.

Efter en jagt på cirka fem minutter lykkedes det for betjentene at få føreren til at stoppe, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Men i løbet af den tid kørte den 26-årige flere gange over for rødt.

Desuden måtte gående i flere tilfælde undvige for at undgå at blive ramt af bilen.

Ikke bare blev færdselsloven overtrådt. Kørslen indebærer ifølge politiet, at også en bestemmelse i straffeloven er i spil. Den handler om at bringe andre menneskers liv i fare.

Sagen drejer sig ifølge politiets opfattelse om det, der kaldes vanvidskørsel, og torsdag skal der afholdes grundlovsforhør i Retten i Odense.

En anklager vil bede dommeren om at varetægtsfængsle føreren af bilen på grund af kørslen.

I bilen var der to passagerer, men begge er blevet løsladt efter afhøring, oplyser Fyns Politi onsdag aften.

Flere snuppet på Fyn

Flere bilister er i løbet af den seneste måned blevet taget med en al for høj fart i Odense og Søndersø på Fyn.

Fyns Politi har således blitzet en del vanvidsbilister, der kørte mere end dobbelt så hurtigt som det tilladte, i fartkontroller den seneste måned.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. Bilisterne har alle kørt over 100 kilometer i timen på strækninger, hvor man kun måtte køre 50 kilometer i timen.

To er taget på Havnegade i Odense, to på Østerbro i Odense og to på Maderupvej i Søndersø. Den hurtigste blev taget med 113 kilometer i timen den 18. december kort før klokken 21 på Østerbro i Odense.

– Vi synes, det er voldsomt, at vi i løbet af så relativt kort tid har målt hele seks bilister, der midt i bymæssig bebyggelse kører så meget for hurtigt.

– Vi ved jo desværre, at det kan koste liv, når der bliver kørt så stærkt. Der skal bare så uendelig lidt til, siger politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi i meddelelsen.

Får taget kørekortet

De seks bilister kan hver se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 6000 kroner.

Ifølge Fyns Politi har der over nogle måneder været særlige udfordringer med vanvidskørsel i Odense, og derfor er der ekstra fokus på det. Men politiet fortaget fartmålinger i hele politikredsen.

Regeringen har tidligere på måneden meldt ud, at den ønsker at straffe vanvidsbilister hårdere.

Det kan du læse mere om her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu