Maddie-kopi skal DNA-testes

6. februar 2013 17:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Maddie-kopi skal DNA-testes
Billede mangler

NEW ZEALAND: I snart seks år har den lille britiske pige Madeleine McCann været forsvundet. Nu vil politiet dna-teste en lille pige, der til forveksling ligner den forsvundne ’Maddie’, skriver bt.dk.

 

Pigen, der skal DNA-testes kommer fra det sydlige New Zealand, hvor der gennem årene flere gange har været meldinger om, at nogen har set ’Maddie’, der forsvandt den 3. maj 2007 under en ferie i Portugal med sine forældre.

Ind til videre har ingen af henvendelserne fra New Zealand eller resten af verden dog ført noget med sig.

Men nytårsaftensdag blev pigen, der ligner ’Maddie’, igen spottet på den sydlige del af New Zealand i byen Queenstown. Det var en ekspedient i en forretning, der fik øje på den lille pige, der kom ind sammen med en mørk-håret mand.

– Hun havde den samme øjenfejl som Madeleine. Kun en meget lille del af befolkningen har samme fejl, og jeg kiggede så meget på den, at jeg glemte, hvad de købte, fortæller ekspedienten ifølge telegraph.co.uk.

Selv om det New Zealandske politi kort efter meddelte, at man var overbevist om, at det sete barn ikke var den efterlyste britiske pige, så bliver nu alligevel taget en DNA-test af pigen.

Det britiske politi har nemlig forlangt DNA-testen for at være fuldkommen sikker på den lille piges identitet.

Siden ’Maddies’ forsvinden har der været store spekulationer om, hvad der er sket med hende, skriver bt.dk. Hendes forældre Gerry og Kate McCann har hele tiden været sikre på, at deres datter fortsat er i live, og sidste år genoptog britisk politi et samarbejde med portugisisk politi med henblik på at genåbne sagen.

En tidligere britisk topdetektiv fra Scotland Yard har desuden lavet sin egen rapport om sagen, og han mener, at der er god chance for, at den lille pige kan have været blevet ’stjålet’ for en familie , der brændende ønskede sig et barn. I så fald mener han, at ’Maddie’ i dag kan bo i Brasilien eller på Madeira.

Det britiske politi udsendte sidste år nye computerbilleder af Madeleine, som hun ville se ud nu som niårig. Hvis Madeleine er i live i dag, vil hun fylde ti år til august.

Ifølge telegraph.co.uk afgav den lille pige og hendes familie frivilligt dna-prøven.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu