ANNONCE

Politiet: Madeleine McCann er død

4. juni 2020 14:16 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet i Tyskland oplyser, at Madeleine McCann er død - en mand er mistænkt for drab.

Madeleine McCann er død.

Det er politi og anklagemyndighed i Tyskland ikke i tvivl om

I hvert fald er en nu 43-årig mand mistænkt for drab.

En tysk mand er drabsmistænkt i sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

Nu oplyser det tyske forbundspoliti på et pressemøde, at det betragter sagen som en drabssag.

Madeleine Mccann er død

Altså, at den dengang treårige Madeleine McCann, der forvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz i maj 2007, er død.

Den tyske anklagemyndighed bekræfter, at der nu er indledt en drabsefterforskning med den 43-årige, anholdte mand.

– Den offentlige anklagers kontor i Braunschweig efterforsker en 43-årig tyske borger på en mistanke om drab. Ud fra det kan I se, at vi antager, at pigen er død, siger chefanklageren Christian Wolters.

Han er tidligere dømt for flere seksuelle lovovertrædelser og afsoner for tiden en lang fængselsstraf.

Tidligere kendt af politiet

Den nuværende mistænkte, den 43-årige tyske mand, har afsonet adskillige fængselsstraffe for sexmisbrug af børn.

Derudover boede han med regelmæssige intervaller i den portugisiske Algarve-region mellem 1995 og 2007. Blandt andet boede han i et hus, der lå mellem Lagos og Praia de Luz i en årrække.

– Baseret på den information, vi har til rådighed, havde han flere løse job i Lagos-området i løbet af denne periode (hvor Madeleine McCann forsvandt, red.), herunder et job i catering, oplyser tysk politi.

Politiet tilføjer, at der er oplysninger, der peger på, at manden begik strafbare handlinger, såsom indbrud i ferielejligheder, for at tjene penge.

Forældrene til Madeleine McCann kalder torsdag meddelelsen om den mistænkte tysker som en måske vigtig udvikling i den mangeårige efterforskning.

Det siger en talsmand for familien til BBC Radio.

– Kate og Gerry føler, at det potentielt er meget vigtigt, siger talsmanden.

Info om køretøjer

Britisk politi, der også har været stærkt involveret i sagen, har identificeret to køretøjer. Det ene er et folkevognsrugbrød, en VW Westfalia med britisk nummerplade. Det andet en Jaguar med tysk nummerplade. De var formentlig tilknyttet den 43-årige tysker på tidspunktet for McCanns forsvinden.

Politiet i Storbritannien oplyser videre, at den mistænkte tog imod et telefonopkald fra et portugisisk nummer i Praia da Luz-regionen den nat, McCann forsvandt.

Her skriver politiet på sin hjemmeside, det håber for hjælp fra befolkningen, der kan have set især folkevognsrugbrødet i området i tiden omkring McCanns forsvinden.

– Det er mere end 13 år siden, Madeleine forsvandt. Ingen af os kan forestille, hvordan det er for hendes familie ikke at vide, hvor hun er, udtaler Mark Cranwell fra Metropolitan Politi.

Efterforskningen af Madeleine McCanns forsvinden har hos britisk politi fået kodenavnet Operation Grange.

Forsvandt fra lejlighed

Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz i maj 2007, mens hendes forældre spiste middag på en nærliggende restaurant.

Madeleine McCann var på det tidspunkt tre år gammel.

Sagen har skabt internationale overskifter, og på et tidspunkt udpegede portugisisk politi Madeleine McCanns forældre som mistænkte.

Kendte som David Beckham og Cristiano Ronaldo har endda opfordret eventuelle gerningsmænd om at give Madeleine McCann tilbage til familien.

Et mysterium

Portugisisk politi henlagde sagen om Madeleine McCann i 2008, men efterforskningen blev genoptaget i oktober 2013 som følge af nye spor i sagen.

Om Madeleine McCann er død er selvfølgelig stadig et mysterium. I hvert fald er pigen endnu ikke fundet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu