ANNONCE

Madonna i forbøn for fængslede punkpiger

8. august 2012 01:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Madonna i forbøn for fængslede punkpiger
Billede mangler

Det amerikanske pop-ikon Madonna beder til, at de russiske punkpiger i gruppen Pussy Riot slipper ud af anklagerne om “religiøs hooliganisme” og kommer på fri fod.
Det sagde popstjernen, da hun gav koncert i den russiske hovedstad, Moskva, tirsdag aften – få dage inden der ventes at falde som i sagen mod de tre anklagede kvinder fra Pussy Riot.
– Jeg ved, at der er mange sider af enhver historie, sagde Madonna fra scenen i Moskva.
De tre anklagede kvinders protestaktion, hvor de afbrød en gudstjeneste i Moskvas katedral og bad en bøn til Jomfru Maria om at frelse Rusland fra Vladimir Putin, var “modig”, sagde Madonna til de tusindvis af russere, der var mødt op til koncerten.
– De tre piger – Masja, Katja, Nadja, tror jeg – har betalt prisen, og jeg beder for deres frihed, sagde Madonna med henvisning til de tre Pussy Riot-medlemmer, der har siddet varetægtsfængslet siden marts.
– De fortjener retten til at være frie, tilføjede popdronningen.
Pussy Riot gennemførte deres protestaktion i februar, omkring to uger inden, at Putin vandt præsidentvalget og dermed kunne tages i ed til sin tredje embedsperiode.
Retssagen mod de tre unge kvinder har vakt stor opmærksomhed internationalt. Menneskerettighedsgrupper ser den som endnu et eksempel på, at Putin er ved at indskrænke frihedsrettighederne i Rusland.
Sagen har også skabt debat i Rusland, hvor liberale Putin-kritikere kræver de tre punkpiger løsladt.
Den indflydelsesrige ortodokse kirke raser derimod over pigernes protestaktion og har endvidere opfordret til boykot af Madonnas koncerter, fordi stjernen på forhånd havde udtrykt støtte til Pussy Riot-medlemmerne.
Flere andre internationale rock- og popstjerner har ligeledes ytret deres støtte til de fængslede punkpiger, heriblandt Red Hot Chili Peppers og Sting.
Kilde: AFP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu