Mælkedrikkere dropper økologien

22. februar 2012 08:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mælkedrikkere dropper økologien
Billede mangler

Når der skal handles mælk til morgenmaden og kaffen, går mælkedrikkere i højere grad uden om det røde ø. Danskerne dropper nemlig i stor stil den økologiske mælk.
Ifølge epn.dk viser nye tal, at der det seneste år er blevet solgt 4,2 millioner færre liter økologisk mælk i de danske supermarkeder. Det efterlader mejerierne med en massiv overproduktion.
Også svenskerne dropper økologien. Sverige er et vigtigt marked for Arla, og her har opbremsningen været endnu hårdere. Mejerierne må sætte nye økologer på ventelister.
“Vi har helt lukket for tilgang af nye leverandører. I 2011 måtte jeg i gennemsnit afvise en ny potentiel leverandør hver anden uge,” siger mejerichef Poul Pedersen fra Thise Mejeri til epn.dk.
Også verdens største producent af økologisk mælk, Arla Foods, har lukket for tilgangen af nye økologiske mælkeproducenter.
Hos Naturmælk har man optaget enkelte nye økologer, mens endnu flere er blevet henvist til en venteliste.
»Nogle af disse landmænd har efterhånden stået på ventelisten ret længe, og det er de naturligvis kede af,« siger mejerichef Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, til epn.dk.
Kilde: epn.dk
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu