Mænd skal også kunne føde børn

18. marts 2012 14:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mænd skal også kunne føde børn
Billede mangler

Når en dansker skifter køn, får vedkommende udover nyt cpr-nummer også stemplet en psykiatrisk diagnose i panden. For derudover at blive tvangskastreret.
Men det skal måske være slut, og dermed kan mænd pludselig teknisk set blive mødre. Det skriver Berlingske Tidende.
Bliver en kvinde til mand, er der i dag et krav om, at hans/hendes indre kønsorganer samt livmoder, æggestokke og æggeledere fjernes. Dermed vil personen ikke længere være fysisk i stand til at få børn senere, hvis det ønske pludselig skulle opstå.
Folketinget kigger på sagen og venter på et udredningsarbejde, der skal vurdere rimeligheden i de fortsatte kastrationskrav.
Det er den nye regering, der har nedsat arbejdet med at få fastslået, om statens indgreb er fair.
Men også oppositionen stiller sig forbeholdne over for, hvorvidt det er i rimeligt, at man i Danmark anno 2012 tvangskastrerer borgere, der vil skifte køn.
Her siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde til Berlingske, at hun vil medgive, “det virker voldsomt indgribende, at man skal underlægge et kastrationskrav som et af de mange krav for at få adgang til kønsskifte”…og…”det er også mere indgribende, end hvad vi kan forsvare i et samfund som det danske.”
Institut for Menneskerettigheder kritiserer de danske kastrationskrav skarpt. I både Sverige, England og USA stiller man ikke tilsvarende betingelser for at kunne få en kønskifteoperation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu