Mærsk afviser at genforhandle Nordsøaftale

28. februar 2012 21:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mærsk afviser at genforhandle Nordsøaftale
Billede mangler

Vismændenes miljøøkonomiske rapport om, at den danske stat går glip af retmæssig indtjening på Nordsøens olie, fik i dag Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til at udtale, “at der er god grund til at undersøge de juridiske muligheder for at ændre beskatningen i Nordsøen.”
 
Den ene part bag den oprindelige aftale, Mærsk, ser dog ingen grund til at den nuværende aftale skal ændres.
 
Kommunikationsdirektør i A.P Møller Mærsk, Anders Würtzen, gør det klart, at selskabet står fast på den allerede indgåede aftale fra 2003.
 
Han mener ikke, at vismændenes rapport ændrer på noget.
“Det skatteregime, som skitseres i Det Miljøøkonomiske Råds rapport, var velkendt også i 2003, men blev fravalgt, da staten ønskede sikkerhed for hovedparten af overskuddet både ved lave og høje oliepriser, edejerskab af DUC, samt grundlag for fortsatte investeringer i Nordsøen,” skriver Anders Würtzen i en skriftig kommentar til Newspaq.
 
Han slår fast, at det er nødvendigt at fastholde tilliden til de aftaler, der bliver indgået.
“Tillid til de langsigtede rammevilkår, herunder skatteniveau, er afgørende for de nødvendige investeringer og dermed for aktiviteten i Nordsøen. Nordsø-aftalen er resultatet af grundige forhandlinger om, hvordan staten og selskaberne bedst kunne nå de langsigtede mål,” lyder det.
 
Klima- og Energiminister Martin Lidegaard (R) åbnede tidligere i dag op for en genforhandling, hvis regeringens serviceeftersyn af aftalen viste et hul.. Det kræver dog, at Mærsk indfinder sig ved forhandlingsbordet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu