Mærsk-arving taler ud: Jeg er stadig i sorg

13. juni 2012 12:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mærsk-arving taler ud: Jeg er stadig i sorg
Billede mangler

Da Mærsk Mc-Kinney Møller døde 98 år gammel for snart to måneder siden, efterlod han sin familie i dyb sorg. Og hans yngste datter, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der har overtaget roret i Maersk Line, er stadig mærket af sin fars død. Det fortæller hun i BT i dag.
– Jeg er stadig i sorg efter min far, og det påvirker mig selvfølgelig, siger Mærsk-dronningen som forklaring på, hvorfor hun indtil videre ikke har udtalt sig til offentligheden om sine visioner for koncernen.
Den 63-årige Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla har overtaget posten som formand for virksomhedens almenfond efter sin far. Fonden bestemmer, hvad der skal ske med A. P. Møller Mærsk A/S i fremtiden.
Hverken offentligheden eller koncernens 120.000 ansatte har set meget til Mærsk-arvingen, der beskrives som både flittig og intelligent af en af hendes fars gode venner, tidligere provst Claus Harms.
– Hun er en meget klog, lidt tilbageholdende, men sikker person, siger han til BT.
Mens Mc-Kinney Møllers kontor i hovedkvarteret på Esplanaden stadig står urørt hen, er Maersk Line i dag gået i gang med at fyre 400 medarbejdere.
Mærsk-dronningen, der nu bestyrer en formue på 110 mia. kroner, lover, at hun snart vil melde ud, hvilke visioner hun har for virksomheden.
– Der kommer flere oplysninger hen ad vejen. Det kan jeg love. Foden vil også på sigt komme med udtalelser om, hvor vi står i forskellige sager, men det kommer ikke før sommeren.
Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla bor til dagligt i Stockholm med sin mand. Deres to voksne sønner er begge ansat i familievirksomheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu