Mærsk begraves i dag – Elefantordenen skal tilbage til Kongehuset

21. april 2012 11:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mærsk begraves i dag – Elefantordenen skal tilbage til Kongehuset
Billede mangler

Når Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller i dag begraves fra Holmens Kirke, så inddrages den sidste Elefantorden, som bæres af en borgerlig person.
 
En af Danmarks mest betydningsfulde forretnings- og kulturpersonligheder, Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller, begraves i dag fra Holmens Kirke under overværelse af toppen af det officielle Danmark med Kongehuset, statsministeren, minister, familien og venner.
 
Med Arnold Mærsk Mc-Kinney Møllers død er der samtidig sat en foreløbig stopper for, at den fornemmeste af alle danske ordener, Elefantordenen, kan bæres af andre end kongelige.
 
Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller var nemlig den eneste nulevende dansker med borgerlig baggrund, der bar ordenen. Kun tre andre danskere uden kongeligt blod har haft den ære, nemlig Vilhelm Thomsen, der fik ordenen  i 1912, grundlæggeren af ØK H.N. Andersen der modtog den i 1919 samt fysikeren Niels Bohr, der fik sin orden i 1947.
 
Arnold Mærsk Mc-Kinney Møllers Elefantorden skal nu leveres tilbage – som det er kotume ved ordensmodtageres død.
 
–  Alle danske ordener skal leveres tilbage, når den person, som har modtaget ordenen, dør. Det gælder uanset, om der er tale om Elefantordenenen eller eksempelvis Dannebrogsordenen, oplyser kontorchef Bjarne Erbo Grønfeldt fra Hoffets kabinetssekretariat til bt.dk.
 
Der findes i alt cirka 100 eksemplarer af Elefantordenen. Dog er det ikke dem alle, der er i brug. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu