Mærsk involveret i store skattesager

22. februar 2013 09:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mærsk involveret i store skattesager
Billede mangler

I nogle forhold er det nødvendigt at få en tredje part med ind for at løse uenighederne. Og selv store, stærke selskaber kan få brug for hjælp. Det fremgår da også af A. P Møller – Mærsks regnskab for 2012, hvor de skriver at gruppen er part i et antal retstvister og skattesager.

I enkelte tilfælde er der betydelige beløb involveret i sagerne. Sager som er behæftet med en vis usikkerhed, og det har før vist sig at have stor betydning for regnskabet, hvordan resultatet af disse ender ud.

I 2011 var gruppens samlede skatter 32,4 milliarder kroner. Det beløb var i 2012 faldet til 19,1 milliarder kroner, især på grund af et forlig i en algerisk skattesag. Det forlig gav 5,2 milliarder til Mærsk i engangsindtægt.

Ud af de samlede skatter betaler Mærsk 9,3 milliarder til den danske stat. Gruppen betaler skat i mange lande, og beskattes på forskellig vis alt efter hjemsted og aktiviteter.

Nogle aktiviteter har endda særlige skatteforhold, som for eksempel olie- og gasaktiviteterne, som i de fleste lande er betydeligt højere end den normale selskabsskat. Selskabsskatten her er på 3,2 milliarder danske kroner, og udover det er der kulbrinteskatten på 6,1 milliarder. Når al olie- og kulbrinteskat er renset væk, er den skattebetaling, der minder mest om hjemlig selskabsskat, skibsfartsaktiviteterne, som stadig ligger lavt på 57 millioner kroner i 2012, mod 56 millioner kroner i 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu