Maersk Line tror på fremgang

22. februar 2013 08:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Maersk Line tror på fremgang
Billede mangler

A. P. Møller – Mærsks overordnede resultatprognose for 2013 vil være skuffende læsning for mange investorer, men de kan til gengæld glæde sig over, at den vigtige containerdivisionen leverede et overskud på 2,7 mia. kr. i 2012. Og nok så vigtigt, så skulle det kunne blive endnu bedre i år.

 

“Maersk Line forventer et bedre resultat end i 2012 primært baseret på yderligere reducerede enhedsomkostninger. Den globale efterspørgsel på søfragt af containere forventes at stige med 4-5 pct. i 2013, lavere på Asien-Europa ruterne, men understøttet af stigning i import til vækstøkonomierne,” skriver Mærsk i årsregnskabet for 2012.

I børsmarkedet var der forud for regnskabet stor usikkerhed om, hvad Mærsk ville sige om containerforretningen i 2013, da containermarkedet er præget af overkapacitet, kamp om markedsandele og pres på raterne.

Det er således værd at bemærke, at Mærsk understreger, at den ventede resultatforbedring skal komme fra egne sparetiltag og ikke et bedre marked.

“Uden væsentlige kapacitetstilpasninger forventes markedet for containerskibsfart derfor at opleve et fortsat nedadgående pres på fragtraterne i 2013,” hedder det i regnskabet.

Udsigterne for selskabets væsentligste rute fra Asien til Europa kaldes således “dystre”, ikke mindst fordi der i år vil komme mange nye kæmpeskibe i søen, som kun kan sættes ind på netop ruterne fra Asien til Europa.

Prognosen om fremgang i containerforretningen vil blive positivt modtaget i markedet, hvor investorerne dog vil være skuffede over de overordnede udsigter for hele gruppen. Det skyldes ikke mindst en svag prognose for Maersk Oil om lavere produktion, mens der samtidig skal investeres store milliardbeløb.

For hele gruppen venter Mærsk, der altid laver prognoser i dollar, et resultat i år på omkring 2,9 mia. dollar mod 4,0 mia. dollar i 2012. Omregnet til kroner betyder det et resultat i år omkring 16,5 mia. kr. mod 23,4 mia. kr. sidste år – naturligvis afhængigt af hvordan dollarkursen udvikler sig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu