Mærsk ruster sig til at snuppe slagtilbud

22. februar 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mærsk ruster sig til at snuppe slagtilbud
Billede mangler

På trods af at A.P. Møller – Mærsk ikke har købt en kreditvurdering af ratingbureauerne, så vil A.P. Møller – Mærsk følge de spilleregler, bureauerne ser på i deres arbejde. Det betyder, at koncernen gør sig klar til hurtige – men mindre – frasalg, der kan finansiere fristende opkøb, skulle de vise sig.

 

Det forklarer koncernens topchef Nils Smedegaard Andersen til fredagens telekonference, der følger op på årsregnskabet. Sagen er, at koncernen på den måde kan slå til, hvis fristende muligheder byder sig uden at vælte budgetterne.

»Det er klart, at vi ved, at der i løbet af året kommer yderligere interessante investeringsmuligheder. Det kan være en drilling-rig, en ikke-planlagt terminalinvestering eller et oliefelt. Og det vil vi jo gerne frigøre ressourcer til, uden at komme i nærheden af at bryde de relative tal, man skal have, hvis man skal have en stærk kredit-rating,« siger Nils Smedegaard Andersen og tilføjer:

»Derfor siger vi, at hvis vi skal have mulighed for at investere yderligere, så kræver det en disciplin internt, hvor vi så også skiller os af med ting, der ikke giver afkast. Jeg taler ikke om store forretningsenheder, men det kan eksempelvis være en bygning.«

Man skal dog ikke tolke A.P. Møller – Mærsk-topchefens skelen til ratingbureauer som om, at koncernen har valgt at lade sig kreditvurdere. I hvert fald ikke lige nu. Men Nils Smedegaard Andersen vil gerne forebygge en tænkt situation, hvor der eksempelvis pludselig ikke var et marked for ikke-ratede obligationer.

»Vi har ingen planer om at blive ratede, men det er alligevel vigtigt for os internt at følge med i, hvordan vi ligger med hensyn til kreditrisiko. Vi er jo på obligationsmarkedet med ikke-ratede obligationer på euromarkedet, og det vil vi fortsætte med,« siger han og tilføjer:

»Vi har ingen konkrete planer om rating – men hvis vi ville have en rating, så skal vi have nogle tal, så vi umiddelbart kan gå ud og få det.«

Umiddelbart kunne man tro, at den danske rederikoncern måske kunne få bedre lånevilkår, hvis den valgte at blive kreditvurderet – men det hælder topchefen ikke til at tro.

»Jeg tror, at dem der låner os penge, synes, at de gør det billigt. Vi har jo en meget lav lånerente. Vi bliver betragtet som en utrolig solid virksomhed, hvilket vi da også synes er begrundet. Man kan selvfølgelig godt spekulere i det,« siger Nils Smedegaard Andersen og tilføjer:

»Vi laver de her interne øvelser, fordi vi vil være forberedte, hvis markedet pludseligt skulle ændre sig.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu