Mafia-boss skuddræbt foran sit hjem

14. marts 2019 22:12 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Ifølge vidne lød der syv skud, og NYPD meddeler at en blå pickup er set køre fra gerningstedet umiddelbart efter.

Det formodede overhoved for det kriminelle familiesyndikat Gambino, 53-årige Francesco Cali, blev onsdag aften kort efter kl. 21 lokal tid dræbt af skud foran sit hjem på Long Island, New York. Han blev ifølge New York Police Department ramt af seks skud. Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet HuffPost.

Han blev kørt til Staten Island University Hospital, hvor han blev erklæret død, har en repræsentant fra NYPD meddelt mediet.

Politiet, der modtog alarmopkaldet klokken 21.20, fortæller desuden, at en blå pickup er blevet set køre væk fra gerningsstedet umiddelbart efter episoden. Der forlyder dog ikke noget om, hvorvidt, der er mistænkte i sagen.

Gambino familien var tidligere en af de stærkeste og mest berygtede forbrydersyndikater i USA, og en af fem store mafiafamilier i New York, som alle tæller medlemmer, der blevet anklaget og dømt for både mord og afpresning tilbage i 1986.

Francesco Cali blev anholdt i 2008, og erklærede sig dengang skyldig i en sag om afpresning og sammensværgelse, der involverede et mislykket forsøg på at etablere en NASHCAR bane på Staten Island. Han blev idømt 16 måneders fængsel og løsladt i 2009.

Seks år senere tog han over som overhoved for Gambani syndikatet efter 68 årige Domenico Cefalu, har Gang Land News, der er eksperter i organiseret amerikansk kriminalitet, tidligere rapporteret.

Skuddrabet på Cali er det første drab på en mafiaboss siden 1985, hvor Paul Castellane, ligeledes Gamino overhoved, blev snigmyrdet udenfor en restaurant. Mordet var ifølge Pix 11 arrangeret af John Gotti, som efterfølgende overtog sit offers rolle. Han blev i 1992 blev idømt livsvarigt fængsel for mord og afpresning.

 

 

 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu