Magien har været væk

24. januar 2013 21:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Magien har været væk
Billede mangler

Superstjerne. Mikkel Hansen har været langt fra sit topniveau, men finder han sit sædvanlige jeg, stiger chancerne for dansk VM-finaledeltagelse.

 

En Mikkel Hansen i topform er i hvert fald manden, der kan gøre, at magtforholdet tipper over til dansk side i semifinalen. Det mener Klavs Bruun Jørgensen, der tidligere har trænet Mikkel Hansen i AG København.

»Det vil betyde helt vildt meget. Så tipper den et par procenter over i dansk favør. Godt nok har kroaterne været rigtig gode, men de har altså bare ikke en Mikkel Hansen, der kan lave mål ud af ingenting. Rammer Mikkel sine 100 procent, er jeg ret sikker på, at vi vinder,« lyder det fra træneren i Team Tvis Holstebro.

Mikkel Hansen har slet ikke været i nærheden af det imponerende spil, han leverede ved VM i 2011, hvor han blev topscorer, eller ved de afgørende kampe i EM 2012, hvor han gik forrest i det danske guldtogt. Det overrasker dog ikke Klavs Bruun Jørgensen, at verdens bedste håndboldspiller anno 2011 ikke leverer den slags håndbold, der de seneste par år har tryllebundet publikum.

»Han er hæmmet af den knæskade, han har haft og stadig har. Og så har man prøvet at skåne Mikkel, men så er hans rytme blevet brudt, og så kan det være svært at komme i gang. Det har så måske heller ikke været så nødvendigt endnu. Men jeg kan godt frygte, at mod Kroatien bliver det svært for ham at løfte niveauet. Men hvis nogen kan, så er det Mikkel,« siger Klavs Bruun.

BSV-træner Carsten Albrektsen, som har trænet Mikkel Hansen i GOG, er heller ikke i tvivl om, at de danske finaledrømme vil komme meget tættere på at gå i opfyldelse, hvis venstrebacken kan finde topformen mod Kroatien, der indtil videre suverænt har knust al modstand.

Afhængige

»Jeg tror, at hvis vi skal blive verdensmester, har det været sådan hele tiden, at så skulle Mikkel spille godt. Vi er jo afhængige af Mikkel, og det er en opgave for trænerteamet på sigt at få elimineret den afhængighed af Mikkel Hansen,« siger Carsten Albrektsen, som ikke var imponeret af det, han så i kvartfinalen mod Ungarn.

»Mod Ungarn så jeg ikke den Mikkel Hansen, som vi alle holder af. Og den Mikkel Hansen, som blev kåret til verdens bedste håndboldspiller. Han så træt ud i går (onsdag, red.). Og lidt uinspireret ud. Og det tror jeg ikke, Mikkel er, men sådan kom det til at se ud,« siger Albrektsen.

Mikkel Hansens tidligere træner påpeger dog, at selvom Mikkel Hansen virker et stykke fra topformen, skal man huske på, at han stadig er et godt aktiv for landsholdet – og hvis de andre danske spillere leverer en præstation på deres maksimale niveau, så kan det vise sig at være nok til sejr over Kroatien.

»Hvis der er en, der hænger lidt, må andre steppe up. Det er da landsholdsspillere for pokker. Hans Lindberg er da godt i gang med at steppe up. Og Niklas Landin også. Og Mikkel leverer altså godt i kontrafasen og laver fine assist, men vi sidder jo og savner ham gøre nogle fantastiske ting med sin arm.«B

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu