Dette svindelnummer deles over alt, og det er noget skidt

23. november 2018 10:26 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En falsk besked og opslag med navnet Magnus Falkerup spreder sig lige nu med lynets hast på Facebook.

Del:

Magnus Falkerup fra Skåne er ikke en virkelig person. Alligevel spredes hans navn med lynets hast på Facebook.

Kan du huske Jayden K Smith? Nu har han skiftet navn og hedder Magnus Falkerup og kommer fra Skåne.

Men, nøjagtig som Jayden, er også beskederne fra Magnus en såkaldt hoax.

(Vil du se, hvordan Magnus Falkerup fra Skåne florerer på Facebook, så kig i galleriet over artiklen).

Det påstås i det opslag, eller den besked i din indbakke, at du ikke skal acceptere noget som helst fra svenskeren.

For gør du det bliver ikke blot du, men også alle dine venner, hacket.

På den måde, kan Magnus ‘få adgang til din bankkonto’, da han er en ‘avanceret teknisk hacker’.

Men fortvivl ikke, det kan Magnus ikke. Trods alt. Hvis han var en virkelig person, altså.

Flere advarer mod Magnus Falkerup

Heldigvis er der flere, der allerede advarer mod Magnus Falkerup.

Advarslen er dog ikke ny på internettet, allerede i januar kunne svenske Expressen fortælle, at der var en hoax løs.

“Advarslen om Magnus Falkerup fra Skåne har ligeså lidt på sig som den i mange år cirkulerende Jayden K Smith advarsel”, står der.

Det samme gør CSIS Security Group:

“Når man videresender den slags advarsler er det formentlig velment. Men dette er et klassisk kædebrev/spam/fup, som kun skaber unødig bekymring og frygt. Slet beskeden, og gør din ven eller bekendt, som sender dette, klogere”.

Hoax er en afledning af ordene (engelsk) hocus pocus.

“Sådan en hoax udbredes oftest med e-mail, og kan i årevis vandre rundt fra den ene bruger til den anden”, skriver Wikipedia.

Frygt ikke

Der er dog intet at være bange for. Selv om du accepterer en person som ven på Facebook, kan vedkommende ikke rippe din konto.

Det skriver Hoax-slayer.net.

“Hvis et hackerangreb skal lykkes, skal der på en eller anden måde overføres en fil eller udveksling af anden information”, står der på hjemmesiden.

Hvorfor kopiere – og ikke dele?

Beskeden, du kan se over artiklen, slutter med ordene:

“Hold fingeren på beskeden. Nederst i midten bliver “videresendt”. Tryk på knappen, og klik derefter på alle navnene på din liste, og denne besked vil blive sendt til dem. Tak og held og lykke!”.

Og hvorfor nu det? Det er jo da – alt andet lige – meget lettere bare at trykke på ‘del’-knappen.

Det har mediet That’s Nonsense, der undersøger forskellige falske opslag på nettet, et bud på.

Hvis du kopierer teksten og sætter den på din egen tidslinje betyder det, at alle dine venner kan se dit opslag.

Hvis de så kopierer og sætter på deres status, sker nøjagtig det samme. Og gør dine venners venner ligesom du – og din venner; vupti, pludselig er opslaget ved at gå viralt.

Hvis opslaget derimod blot bliver delt, og det originale opslag bliver fjernet, er det så væk alle steder. Det sker ikke, hvis det bliver kopieret. Så er det altså kun et opslag, der pludselig er væk, alle de andre eksisterer altså stadig.

Hvorfor bliver det originale fjernet, tænker du måske? Det kan det gøre, når Facebook opdager, at opslaget er falskt. Hvilket lige præcis disse opslag meget ofte er.

En anden grund til, at opslaget skal kopieres og deles, er at det på den måde bliver meget sværere at finde tilbage til det originale opslag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu