ANNONCE

Maksimalt to sammen? Her er undtagelserne

26. marts 2020 09:16 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Regeringen vil have behandlet en ny hastelov, der kan forbyde flere end to at forsamle sig. Der er dog undtagelser.

Regeringen har udset sig endnu en hasteændring af epidemiloven torsdag. Her vil der være mulighed for yderligere stramninger ved blandt andet at skærpe forsamlingsforbuddet.

Hvis hasteloven behandles og godkendes kan regeringen forbyde flere end to personer at forsamle sig. Der er dog visse forbehold, ifølge et uddrag af lovforslaget som TV 2-journalist Hans Redder har delt på Twitter.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet kan du se de nævnte undtagelser til skærpelsen.

Gælder ikke i private hjem

Til at starte med, da coronavirus først ramte landet, benyttede statsminister Mette Frederiksen og regeringen sig af et forsamlingsforbud på maksimalt 100 personer.

Senest er det blevet skaleret ned til 10 personer.

Det har dog hele tiden været gældende for forsamlingsforbuddet, at det ikke kan håndhæves i private hjem. Statsministeren har opfordret kraftigt til, at danskere ville overholde reglen, men det har ikke været muligt for myndigheder at gøre noget ved det, skulle nogle have overtrådt reglen.

Netop den ting vil også ændre sig, hvis den nye hastelov bliver vedtaget. Ændringen vil nemlig gøre det muligt at sætte ind for større forsamlingerne i private hjem, der ikke udelukkende inkluderer husstandens personer.

Forbyde adgang

Med hasteloven vil det også være muligt for regeringen at forbyde adgang til flere offentlige steder, hvor det menes, at folk kunne have en tendens til at forsamle sig.

Det kunne være på legepladser, omkring søerne i København eller på Dronning Louises Bro, som danskerne allerede har hørt omtalt en del gange i forbindelse med større menneskemængder.

Hasteloven ventes at blive vedtaget tirsdag den 31. marts, men det betyder ikke, at stramningerne som hasteloven godkender vil blive taget i brug.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu