ANNONCE

Maldiverne indsætter ny præsident efter uro

8. februar 2012 08:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Maldiverne indsætter ny præsident efter uro
Billede mangler

Et døgn efter, at præsidenten for østaten Maldiverne, Mohamed Nasheed, trådte af, har landets parlament indsat vicepræsident Mohamed Waheed Hassan Manik som ny regeringsleder.
Dermed har østaten i det indiske ocean på 24 timer gennemført et blodløst kup, skriver Reuters.
Mohamed Nasheed, som roses for at have bragt demokrati til Maldiverne, blev tvunget til at træde tilbage af landets militær, efter en gruppe politifolk havde forenet kræfter med demonstranter, som i tre uger havde krævet Mohamed Nasheeds afgang.
Mohamed Nasheed gjorde sig upopulær, da han udstedte arrestordre på en dommer, som han anklagede for at bremse flere korruptionssager i millionklassen mod Maldivernes tidligere præsident og regering.
Ifølge en Reuters-kilde fremtvang militæret Mohamed Nasheeds fratrædelse.
“Portene til præsidentens kontorer åbnede sig, og ind kom de her umærkede køretøjer, som vi aldrig har set før, og Nasheed kom ud med omkring 50 soldater omkring ham, og højt rangerede militærfolk, vi aldrig havde set før,” siger Nasheeds kommunikationsrådgiver, Paul Roberts, til Reuters.
Nasheed blev efterfølgende fulgt til sit kontor, hvor han mødtes med sin regering og derefter annoncerede sin afgang på tv.
Maldivernes nye præsident afviser, at der har været tale om et statskup.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu