ANNONCE

Måling: De Radikale er splittede om dagpenge

16. september 2012 08:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Måling: De Radikale er splittede om dagpenge
Billede mangler

42 procent af De Radikales vælgere mener, at partiet bør give indrømmelser på dagpengeområdet for at få Enhedslisten med i finanslov.
 
Mens De Radikale folketingspolitikere synes urokkelige, så er partiets vælgere noget mere nuancerede i spørgsmålet om hvorvidt Enhedslisten skal have indrømmelser på dagpengeområdet i en eventuel rød finanslov.
 
Ifølge en Gallup-måling foretaget for B.T. er 42 pct. af de radikale vælgere enige i, at partiet bør give indrømmelser på dagpengeområdet for at få Enhedslisten med i finansloven.
 
En lille smule flere – 45 pct. – er uenige og mener, at folketingsgruppen skal stå fast.
 
Til B.T. siger den radikale beskæftigelses. Og integrationsborgmester i København, Anne Mee Allerslev, at hun godt forstår at folk er i tvivl:
– På den ene side vil man gerne hjælpe folk i nød. På den anden side vil de gerne gøre det rigtige for deres børn og deres børnebørn. Vi skal prøve at se ud over særinteresser, siger hun.
 
– Vi skal bruge vores ressourcer på at få ledige i job fremfor at bruge pengene på at fastholde dem i dagpengesystemet et halvt år længere, hvor vi bare risikerer, at de kommer længere væk fra arbejdsmarkedet. Det har ikke været en god idé tidligere, og er det heller ikke i dag. Enhedslisten har meget dygtigt sat en dagsorden, hvor de har et socialt blødende hjerte og er for at forlænge dagpengeperioden, og hvor de rationelle og kolde er imod, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu