Malmøs borgmester takker af

4. februar 2013 12:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Malmøs borgmester takker af
Billede mangler

SVERIGE: Malmøs borgmester, Ilmar Reepalu, forlader efter 20 år sin post i Københavns naboby 1. juli.

 

Ifølge dagbladet Sydsvenskan og News Øresund, har Ilmar Reepalu besluttet, at han i betragtning af sin 70-års dag i efteråret vil overlade roret til en ny.

Det vil give socialdemokraterne i Malmø tid til at udpege en efterfølger inden næste kommunalvalg, der finder sted den 14. september næste år.

– Malmø har står overfor en stor organisatorisk forandring og jeg finder, at et sådant skifte kræver et nyt politisk lederskab, siger den afgående borgmester i sin meddelelse.

Ilmar Reepalu har de seneste år forstærket samarbejdet med Københavns Kommune og partikammeraten overborgmester Frank Jensen, som på sin Facebook-profil i dag takker Frank Jensen Ilmar Reepalu for samarbejdet og skriver blandt andet:

– Ilmar er indbegrebet af den succesfulde udvikling som Malmø har gennemgået fra nedslidt industriby til grøn vidensby.

I sidste uge meddelte de to byer, at de vil erstatte den internationale benævnelse The Øresund Region med Copenhagen Malmö Region.

Under Ilmar Reepalus to årtier lange styre er Malmø og København blevet forbundet med Øresundsbroen, Malmø har fået sit arkitektoniske landemærke i højhuset Turning Torso og en citytunnel.

Ilmar Reepalu har dog også været en kontroversiel politiker, der blandt andet har fået kritik for udtalelser, der kunne tolkes som antisemitiske, hvilket han har benægtet og tilbagevist med, at han er blevet misfortolket.

Ilmar Reepalu meddeler i anledning af sin snarlige afgang, at han ikke er har tænkt sig at lægge politikken på hylden, men gerne vil have mere tid til familien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu