ANNONCE

Malware fundet i 24 populære apps

11. september 2019 11:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

De er langt fra det, de udgiver sig for at være.

Malware fundet i 24 populære apps
Ifølge eksperterne er de mange apps ikke velkomne på din smartphone. Du bør derfor slette dem. Genrefoto.

Hvis du er typen, der bruger antivirus-programmer på din telefon, sender smser eller godt kan lide at eksperimentere med forskellige kamera-apps, så bør du kaste et kritisk blik på listen længere nede i denne artikel.

Der er, ifølge Digital Trends, tale om 24 forskellige apps, og de lider alle sammen under det samme problem; de er ikke, hvad de udgiver sig for at være.

Aleksejs Kuprins, analytiker hos CSIS, skriver i en analyse, at de 24 applikationer i alt er blevet installeret på mere end 472.000 enheder, og de er alle inficeret med den samme type malware, kaldet “Joker”

Artiklen fortsætter under videoen

Det særlige ved denne malware er, at den både læser med i dine sms-beskeder og din telefonbog, og så skaffer den udefrakommende viden om din telefon.

Med den viden kan “Joker”, uden din viden og din ageren, eksempelvis tilmelde dig services, der koster dig et ugentligt beløb.

Det kan blive dyrt

Aleksejs Kuprins skriver, at man hos CSIS er blevet gjort opmærksomme på “Joker” i løbet af de seneste uger, og at malwaren findes i programmer hentet i Googles Play-butik.

Fælles for de forskellige programmer er, at de alle er inficeret med “Joker,” der eksempelvis kan tilmelde dig en service, der trækker 50 kroner fra din bankkonto hver uge.

Malwaren fungerer ved, at den udfører de kommandoer, der skal til på en telefon for, at den besøger en hjemmeside, indtaster en kode, modtager en SMS med en bekræftelseskode, som den så udfylder på den føromtalte hjemmeside.

Hvis du har en eller flere af de omtalte apps installeret på din telefon, kan du med fordel undersøge, om der fra din bankkonto på det seneste er trukket beløb fra din bankkonto for services, du ikke selv har meldt dig til.

Der er tale om følgende apps:
Advocate Wallpaper
Age Face
Altar Message
Antivirus Security – Security Scan
Beach Camera
Board picture editing
Certain Wallpaper
Climate SMS
Collate Face Scanner
Cute Camera
Dazzle Wallpaper
Declare Message
Display Camera
Great VPN
Humour Camera
Ignite Clean
Leaf Face Scanner
Mini Camera
Print Plant scan
Rapid Face Scanner
Reward Clean
Ruddy SMS
Soby Camera
Spark Wallpaper

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu