City overvejer samarbejde med AGF

24. januar 2013 12:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
City overvejer samarbejde med AGF
Arkivfoto.
AGF

Arkivfoto.

AGF har i den kommende uge den talentfulde Manchester City-back Dominic Oduro til prøvetræning. Det skulle helst munde ud i en længere lejeaftale med den 18-årige ghaneser og forhåbentligt et fremtidigt samarbejde mellem de to klubber

 

Højre back. En plads, der har affødt masser af snak, rygter og ikke mindst prøvespillere i AGF i de seneste måneder. Inden den nuværende sæson var det af både cheftræner Peter Sørensen og sportschef Brian Steen Nielsen set som en plads, der skulle hentes forstærkning til.

Siden har fire højre backs lagt vejen forbi AGFs træningsbaner. Ingen var gode nok. Og i mellemtiden har den venstrebenet Mikkel Kirkeskov bidt sig fast på backen, så snakken om et alarmerende hul i den defensive højreside siden er begyndt at forstumme.

Men nu er der en ny spiller på vej.Dominic Oduro hedder han. En 18-årig ghanesisk fodboldspiller, som er tilknyttet Manchester Citys ungdomsakademi. Spilleren ankom til Fredensvang onsdag, og skal indtil videre være i klubben i en uges tid, hvor han skal træne med U19-holdet.

Forventningen til opholdet er, at AGF kan få lov at leje spilleren i en længere periode, hvis talentet lever op til forventningerne.

– Det er en spiller, som Manchester City har store forhåbninger til. Så der ville eventuelt blive tale om en længere lejeaftale. Jeg glæder mig meget til at se ham træne med. Jeg har set nogle DVDer af ham, og han virker meget spændende. Han har talentet til at spille flere positioner, men jeg har mest set ham spille på back positionerne, siger Brian Steen Nielsen.

Men det er ikke kun Dominic Oduro, der er på prøve i den kommende uge, hvor også AGF vil blive bedømt af Manchester City. Den nyrige engelske storklub vil sikre sig, at Fredensvang og AGF er det rette sted for Dominic Oduro at udvikle sig, og det er den tidligere AGFer Scott Sellars – der nu er chef for Manchester Citys fodboldakademi – som har anbefalet AGF, som et godt sted for den unge ghaneser.

Det er AGFs forhåbning, at spilleren kan blive tilknytte i en periode på halvandet år. Hvis altså alles forventninger kan afstemmes.

– Vi – som klub – er blevet anbefalet af Scott Sellars. Vi har et rigtigt godt miljø for unge spillere. Og det er så planen, at Manchester City kommer i næste uge og skal se vores forhold an, fortæller Brian Steen Nielsen.

Munder den kommende uges tid ud i et længerevarende samarbejde mellem Dominic Oduro og AGF, så er det også et vigtigt spadestik for et samarbejde mellem de to klubber. Et samarbejde der vil glæde sportschefen.

– Det er en unik mulighed for at starte noget samarbejde med Manchester City. Jeg er meget begejstret for denne mulighed, fortæller Brian Steen Nielsen, som samtidigt slår fast, at hvis lejeaftalen bliver lavet, så vil århusianerne næppe betale spillerens fulde løn.

– Det er klart, at det vil der blive lavet en aftale om ( lønfordelingen red.). Jeg tror næppe, vi kan betale det samme i løn, som de gør i Manchester City, lyder det fra Brian Steen Nielsen.

– Vi har et rigtigt godt miljø for unge spillere. Og det er så planen, at Manchester City kommer i næste uge og skal se vores forhold an.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu