ANNONCE

Mand anholdt efter storbrand

12. august 2020 13:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet oplyser, at en mand er anholdt efter storbranden, der ødelagde en træbygning på universitet.

Politiet i det sydlige Sverige har onsdag morgen anholdt en mand, der sigtes for med vilje at have startet den brand, der udraderede en større træbygning på Landbrugsuniversitetet i Alnarp mellem Malmø og Lund ikke langt fra Sverige.

Røgen fra den voldsomme brand kunne ses helt til København.

I en pressemeddelelse skriver politiet i Lund, at der er tale om en 27-årig mand, der blev anholdt klokken knap halv seks onsdag morgen. Brandvæsenet blev alarmeret af en automatisk brandalarm på universitetet kort før klokken fire.

Efter anholdelsen har politiet sat gang i undersøgelser, der skal tilvejebringe oplysninger om, hvad der er foregået. Brandstedet er så medtaget, at det endnu ikke har været muligt at foretage gerningsstedsundersøgelser.

“Manden, der er anholdt, bliver nu afhørt, og så kontakter vi anklagemyndigheden. Der er i øjeblikket ingen yderligere kommentarer at give”, skriver politiet.

Ved firetiden ankom beredskabet til Landbrugsuniversitetet i Alnarp, hvor en brand var brudt ud i en ældre ganske stor træbygning. Ved ankomst kunne Mattias Sköld, som Sydsvenskan har talt med, og kollegerne i Redningstjenesten Syd se, at bygningen var overtændt.

– Den er dybest set udbrændt nu, sagde han til avisen onsdag morgen ved sekstiden.

“Styrker fra Lomma, Burlöv, Jägersro, Löddeköpinge, Staffanstorp og Veberöd arbejder for at forhindre, at branden spreder sig til andre bygninger i nærheden”, skrev redningstjenesten på Twitter.

Den mission lykkedes. Fire-fem meter fra den nedbrændte bygning ligger en murstensbygning med undervisningslokaler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu