ANNONCE

Mand anholdt efter storstilet aktion

26. august 2020 09:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiets aktionsstyrke var onsdag morgen til stede på landejendom.

En mand nægtede at komme ud af en landejendom uden for sjællandske Høng, da politiet ellers troppede op med tonstungt materiel og svært bevæbnet aktionsstyrke. Faktisk gav han slet ikke lyd fra sig.

Adskillige timer efter, aktionen blev indledt, lykkedes det dog at få kontakt til manden, der kom ud og blev anholdt. Forud er gået en dramatisk aktion, der bød på lidt af hvert. Nu får manden tilbudt relevant hjælp.

Det siger Martin Bjerregaard, der er pressetalsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk. Aktionen blev afsluttet ved syvtiden onsdag morgen. Den oprindelige anmeldelse om en bekymring indløb kort efter midnat.

– Nogle pårørende til manden kontakter os og fortæller, at de er bekymrede for ham, og det tager vi alvorligt og planlægger en taktisk operation. Det primære fokus er at få kontakt til denne her person – en mand i 50’erne – og det lykkes altså, selvom det tog lidt længere tid, end den slags plejer, siger han.

Ordensmagten troppede særdeles talstærkt op med pansret køretøj, droner og både aktionsstyrken og almindelige politifolk. Der blev også foretaget taktiske skridt for at få kontakt til manden, men ingen er kommet til skade.

– Det er klart, der er foretaget nogle taktiske ting, jeg kan ikke komme ind på hvilke, som naboer har kunnet høre, men det vigtigste er, at hverken manden eller politifolk er kommet til skade, og der er ikke nogen, der har skudt efter hinanden, siger Bjerregaard.

Manden beskrives som potentielt psykisk uligevægtig, og han reagerede slet ikke på politiets talrige henvendelser, hvorfor der blev indledt flere aktioner for at trænge ind til manden og få ydet ham hjælp.

Til sidst endte han dog med selv at forlade huset.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu