Mand anholdt for drab på savnet 52-årig: Lars er stadig forsvundet

18. oktober 2018 12:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Mistænkeligheder omkring forsvunden mands bil har nu ledt til sigtelse for drab.

Nordsjællands Politi har anholdt og sigtet en 49-årig mand for drabet på en 52-årig mand fra Birkerød, som har været forsvundet siden 18. september. Det oplyser pressevagten ved Nordsjællands Politi til Ritzau. Det er ikke lykkedes Newsbreak.dk selv at få kommentarer fra Nordsjællands Politi torsdag.

Manden skal torsdag fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. Allerede tirsdag kunne Newsbreak.dk skriver, at politiet ikke var i stand til at afvise, at den savnede Lars Halvor Hermansen havde været udsat for en alvorlig forbrydelse.

– Der er noget, der stikker forkert ud, og det skal vi have af- eller bekræftet, lød det blandt andet fra politikommissær Henrik Gunst, der er leder af efterforskningen. Det viser sig nu, at der blandt andet var detaljer omkring Hermansens bil, som politiet har været interesserede i.

Set flere gange

Ved sin forsvinden kørte Lars Halvor Hermansen i en sort Seat Altea årgang 2007 på papegøjeplader med registreringsnummer AX 46 542, og den blev i forbindelse med den oprindelige efterlysning meldt fundet. Den stod på en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø i Bagsværd, hvor politiet kunne finde den torsdag den 4. oktober. Altså ved Hareskoven.

Siden har et vidne dog oplyst, at han har bemærket bilen stå parkeret samme sted allerede søndag den 30. september, så muligvis har den været parkeret der længe. Der har været foretaget søgning efter Lars Halvor Hermansen i området, hvor hans bil blev fundet, men det har været resultatløst.

Nordsjællands Politi søger derfor vidner, der har set Lars Halvor Hermansen eller hans bil i eller omkring Farum, Birkerød og/eller Værløse op til eller omkring tidspunktet, hvor han forsvandt.

Lukket grundlovsforhør

Pressevagten ved Nordsjællands Politi ønsker ikke at løfte sløret for de nærmere omstændigheder bag sigtelsen. Det vides dermed heller ikke, hvor manden blev anholdt, eller hvordan han forholder sig til den alvorlige sigtelse.

Grundlovsforhøret er sat til at begynde klokken 15. En anklager fra anklagemyndigheden vil kræve dørlukning.

Det betyder, at offentligheden kun får mandens nøjagtige sigtelse at vide, men ikke politiets foreløbige efterforskning og mandens eventuelle forklaring.

Efter Lars Halvor Hermansens forsvinden 18. september troede både familie og politi umiddelbart, at der var sket en ulykke. Men knap en måned senere skiftede politiet spor og sagde, at der kunne ligge en forbrydelse bag.

Nordsjællands Politi søger derfor vidner, der har set Lars Halvor Hermansen eller hans bil i eller omkring Farum, Birkerød og/eller Værløse op til eller omkring tidspunktet, hvor han forsvandt.

Borgere, som har oplysninger om Lars Halvor Hermansen og dennes færden på dagen, hvor han forsvandt, bedes kontakte Nordsjællands Politi på telefonnummer 114. Nordsjællands Politi hører også gerne fra borgere, som ønsker at være anonyme“, skriver politiet og lægger dermed vægt på, at der er tale om en særlig potentiel prekær sag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu