ANNONCE

Mand anholdt og sigtet for drab begået i 1985

22. marts 2020 21:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En kvinde blev fundet dræbt og 35 år senere blev en mistænkt anholdt.

Mand anholdt og sigtet for drab begået i 1985
Politiet brugte gammel og ny DNA til at stykke sagen sammen. Genrefoto.

En 57-årig mand blev i denne uge anholdt og sigtet for et drab, der blev begået i 1985. Det skriver BBC.

Det er politiet i Florida, USA, der har arresteret og sigtet Daniel Wells for drabet på Tonya McKinley, der blev fundet dræbt og seksuelt misbrugt nytårsaftensdag i 1985. Hun var 23 år gammel, da hun blev dræbt, og hun efterlod sig en lille søn.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Sagen er en blandt flere, der er opnået et gennembrud i efter flere år uden udvikling, efter at politiet har fået adgang til nye DNA-databaser. Det var netop DNA-spor, der førte politiet til Daniel Wells.

I denne sag tog politiet udgangspunkt i DNA-spor indsamlet tilbage i 1985. Med dem i hånden oprettede de en database, der blev bygget op med offentligt tilgængeligt DNA-materiale, og på den måde kunne de lave en liste med navne på personer, der i et eller andet omfang er relateret til Daniel Wells, langt, langt ude på grenene på et stamtræ.

Fandt et spor

BBC skriver, at det var en kombination af DNA-databasen og anden efterforskning, der gjorde, at politiet fattede interesse for den nu anholdte i sagen. Man havde dog brug for at teste et DNA-spor, der med sikkerhed kom fra den mistænkte, og det sendte politiet på en form for skattejagt.

Daniel Wells blev nemlig skygget af politiet, og da betjente på et tidspunkt så ham smide en cigaret fra sig, sikrede de sig stumpen, og de kunne nu sammenligne DNA herfra med DNA indsamlet tilbage i 1985. Det førte i sidste ende til, at Daniel Wells blev anholdt.

Mediet The Daily Beast har efterfølgende været i kontakt med Timothy Davidson, der som barn mistede sin mor, da Tonya McKinley blev dræbt. Han siger, at han først vil føle sig hel, når sagen faktisk er blevet afsluttet i en retssal.

– Det er ufatteligt, det er som om, at jeg drømmer, siger han til The Daily Beast, ifølge CNN.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu