ANNONCE

Mand anholdt: Værnepligtig dræbt i ulykke

15. oktober 2019 08:51 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 71-årig mand er blevet sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab, efter en 22-årig soldat 7. oktober blev dræbt i trafikulykke.

En 22-årig værnepligtig fra Flyvestation Karup blev den 7. oktober dræbt, da han blev påkørt af en bil ved indgangen til flyvestationen.

Siden da har politiet jaget bilisten, der kørte videre fra stedet. Politiet har blandt andet efterlyst flugtbilisten med video.

Herunder kan du se video fra stedet. Se mere hos Local Eyes. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Det hårde arbejde har nu båret frugt for Midt- og Vestjyllands Politi, der mandag aften kunne anholde en 71-årig mand på sin bopæl.

Politiet fandt frem til den 71-årige via en optagelse fra et videokamera i Sunds, som var opsat 16 kilometer fra uheldsstedet. På videooptagelsen sås en VW Up, der kunne være identisk med flugtbilen, der cirka 15 minutter senere kunne ses på en videooptagelse fra Flyvestation Karup.

– Det svarer nøje til, hvor lang tid det tager at komme fra Sunds, forbi Ilskov og til Karup. Det er her, vi ser bilen og så leder den videre efterforskning os frem til bilen, så vi kan foretage en anholdelse, fortæller vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fra Midt- og Vestjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Sigtet, men løsladt igen

Den 71-årige mand blev efter sin anholdelse afhørt, men er nu løsladt igen.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab, ligesom han også er sigtet for to mildere overtrædelser af færdselsloven. De to bestemmelser drejer sig om, at han ikke er standset efter at have været impliceret i et færdselsuheld, og at den 71-årige ikke har rettet henvendelse til politiet efter at have været impliceret i et uheld.

Ifølge politiet erkender den sigtede sig delvis skyldig. Han har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var rådyr, han havde påkørt.

Vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fortæller videre, at man ikke har fundet anledning til at varetægtsfængsle manden.

Det kan kun ske, hvis der er særligt skærpende omstændigheder forbundet med sigtelsen for uagtsomt manddrab, forklarer han:

– Han har formentlig kørt det tilladte, og intet andet påviser hensynsløs kørsel, siger Poul Vestergaard-Lau til Newsbreak.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu