Mand død efter kæntringsulykke

5. april 2019 22:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En jolle med fire personer kæntrede fredag aften ud for Langeland. En af sejlerne er død.

Video: Local Eyes

Kort før klokken 22 bekræfter Fyns Politi, at en mand er død i forbindelse med en kæntringsulykke tidligere fredag. Han blev fløjet med helikopter til Rigshospitalets traumecenter, men hans liv stod altså ikke til at redde.

Se mere video hos Local Eyes.

Newsbreak.dk var cirka klokken 21.30 i kontakt med vagtchefen ved Fyns Politi, der på daværende tidspunkt ikke kunne bekræfte, at manden var død. På Twitter fremgår det dog nu, at afdøde er en 67-årig tysk mand.

Han var sammen med tre tyskere på henholdsvis 56, 57 og 67 år sejlet ud i farvandet ud for Fuglsbølle Strand på Langeland, da jollen pludselig kæntrede.

Forsvaret rykkede ud for at hjælpe.

– De var rimelig forkomne, da vi nåede frem. De havde ligget længe i vandet, fortæller den vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

Operationscentret modtog anmeldelsen klokken 19.20. Herefter blev en helikopter fra Flyvestation Skrydstrup sendt af sted mod Langeland. Flere skibe – herunder Færgen Lolland og et af Forsvarets skibe – satte kurs mod den kæntrede jolle for at redde de nødstedte sejlere.

Dog nåede jollen og de ombordværende at drive langt ind mod land, inden de øvrige skibe nåede frem, og de kom op af vandet ved egen hjælp. Ifølge beredskabsoversigten Odin rykkede også Beredskab Fyn ud til kæntringsulykken.

Ifølge den vagthavende ved Forsvarets Operationscenter formåede sejlerne at kravle op på bugen af båden, efter at den var kæntret. På den måde drev de sammen med båden ind mod kysten.

Pårørende til den døde er underrettet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu