Mand fængslet for drabsforsøg og voldtægt af kondiløber

17. august 2016 17:45 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En 38-årig kvinde fik en snor om halsen og blev voldtaget, da hun var ude at løbe. Nu er 29-årig fængslet.

Video: Local Eyes.

Opdatering: Den 29-årige blev i eftermiddag i Københavns Byret varetægtsfængslet i 27 dage

En 29-årig mand er onsdag i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg og voldtægt mod en 38-årig kvinde.

Den 38-årige kvinde var ude at løbe en tur, da hun tidligt tirsdag morgen blev overfaldet og voldtaget på Østerbro.

I forbindelse med overfaldet fik hun ifølge politiets sigtelse en snor om halsen.

Natten til onsdag blev en 29-årig mand anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

Nægter sig skyldig

Den anholdte er bredskuldret, klædt i blå klæder fra Københavns Fængsel og har et flettet, flerfarvet armbånd om det ene håndled. Mens sigtelsen bliver læst højt, sidder han helt stille og lytter til sin grønlandske tolk.

Han nægter sig skyldig i forsøg på manddrab og voldtægt af særlig farlig karakter, oplyser hans forsvarer, Niels Anker Rasmussen, senere under grundlovsforhøret.

– Jeg kan oplyse, at min klient nægter sig skyldig og i dag ikke ønsker at svare på spørgsmål, siger forsvareren.

Han valgte dog ikke at kære fængslingen til Østre Landsret.

Familien fandt hende

Forud havde først kvindens familie og siden betjente og politihunde ledt efter kvinden, der tidligt tirsdag morgen besluttede sig for at løbe en tur. Hun forlod sit hjem tirsdag morgen, og da hendes samlever vågnede 06.45 og konstaterede, at hun ikke var kommet hjem, begyndte han og andre pårørende at lede efter kvinden.

Da de ikke lykkedes med deres forehavende, blev politiet kontaktet. Herefter blev kvinden fundet i et buskads tæt ved boldklubben B93’s anlæg på Østerbro i København.

Da Newsbreak.dk tidligere onsdag skrev om sagen, fortalte Torben Svarrer, vicepolitiinspektør og leder af politiets efterforskning, at der endnu er tvivl om, hvorvidt gerningsstedet og findestedet er det samme.

Det skal forstås på den måde, at kvinden blev fundet i et buskads, der ligger få meter fra den løberute, politiet mener, hun befandt sig på kort før overfaldet, men der er tvivl om, hvor overfaldet præcist fandt sted, og nu også, hvor voldtægten fandt sted.

Først om eftermiddagen blev den ilde tilredte kvinde fundet i området nær Ved Sporsløjfen. Hendes puls var meget lav, og umiddelbart var hun i livsfare, har politiet oplyst.

Forbrydelsen blev angiveligt begået cirka klokken fem tirsdag morgen. På det tidspunkt blev løberen overfaldet og hevet ind i et buskads, hvor hun blev slået i hovedet og i ansigtet.

Derefter forsøgte gerningsmanden at kvæle kvinden ved at lægge en snor om hendes hals. Dette medførte, at hun mistede bevidstheden. Derefter blev hun voldtaget, hedder det i politiets sigtelse.

Intens efterforskning

Den 29-årige mand blev pågrebet efter en intens efterforskning natten til onsdag. Anholdelsen skete lidt efter klokken tre.

Eftersøgningen af manden blev sat i værk tirsdag, efter at overvågningsbilleder fra området, kvinden blev fundet i, viste, at manden gik væk fra det buskads, kvinden blev fundet i, i et tidsrum, der passer med politiets teori om, hvad der er sket, og hvornår det er sket.

– Det sker på et tidspunkt, der godt kan matche det, vi formoder er gerningstidspunktet, fortalte Torben Svarrer tidligere i dag til Newsbreak.dk.

Natten til onsdag blev en 29-årig mand så anholdt i København. Han har siden været i politiets varetægt, mistænkt for at have overfaldet, voldtaget og tæsket en 38-årig kondiløber, der tidligt tirsdag morgen var ude for at løbe en tur.

– Han blev anholdt klokken 03.05 i nat, og vi har arbejdet med ham lige siden, siger politikommissæren Hans Erik Raben til Newsbreak.dk.

Tæt samarbejde førte til anholdelse

Anholdelsen af manden faldt på plads efter et tæt samarbejde mellem den efterforskningsenhed, der arbejder med sagen samt de betjente fra Københavns Politi, der var på arbejde tirsdag og natten til onsdag.

Se flere videoindslag fra døgnets begivenheder hos Local Eyes.

Således har der internt i Københavns Politi været en efterlysning ude af den 29-årige mand, der på overvågningsbilleder er set forlade det sted, hvor den 38-årige kvinde blev fundet, bevidstløs og forslået, tirsdag eftermiddag.

Sikkert er det dog, at overfaldet på kvinden var mere end almindeligt groft. Ifølge Ekstra Bladet ligger kvinden fortsat i koma, og hun er endnu ikke blevet afhørt af politiet.

/ritzau/

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu