ANNONCE

Mand fængslet i hemmelig bombesag mod rådhus

10. august 2012 18:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mand fængslet i hemmelig bombesag mod rådhus
Billede mangler

En 35-årig mand fra Esbjerg har siddet fængslet i ni måneder i arresten i Esbjerg, Det sker efter, at han kort før jul blev anholdt for at planlægge at sprænge byens rådhus i luften.
Det skriver Esbjerg Net Avis.
Han blev anholdt efter, at politiet havde fået et tip fra hans ekskone, der ligger i strid med manden for at undgå, at han får samkvem med parrets fælles barn.
Hos anklagemyndigheden ved politiet i Esbjerg bekræfter man sagen.
– Det er korrekt, at vi den 30. november anholdt en mand fra Esbjerg for at ville forøve et bombeattentat på rådhuset. Han har siden siddet fængslet, siger advokaturchef ved anklagemyndigheden Tanja Nissen til Esbjerg Net Avis.
Hun bekræfter også, at manden ligeledes havde indkøbt så meget materiale til fremstilling af en bombe, at det kunne være blevet fatalt.
Manden var ifølge Esbjerg Net Avis ikke ligefrem diskret i sin planlægning, idet han højlydt havde fortalt om sine uhyggelige planer på Center for misbrug på Gl. Vardevej.
Desuden har han ved flere lejligheder luftet planerne over for sin kommunale sagsbehandler, da han følte sig uretfærdigt behandlet af det kommunale system.
Den 35-årige havde angiveligt samlet et større lager af gødning til fremstilling af en bombe, ligesom han havde indkøbt store mængder til fremstilling af nitroglycerin, et højeksplosivt sprængstof.
Efter mandens anholdelse beslaglagde politiet dagligt større mængder af forsendelser af indkøbte materialer via nettet. De var sendt til hans mosters adresse, hvor han officielt havde bopæl.
Alle forsendelserne var indkøbt med henblik på at fremstille sprængstoffer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu