ANNONCE

Mand fundet dræbt af hundelufter: Blodet var synligt

15. marts 2018 16:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet efterforsker hændelsen som et manddrab.

En 24-årig mand blev torsdag morgen fundet død i Valbyparken i København. Københavns Politi blev tilkaldt, og manden blev erklæret død 07.22. Otte timer senere har Københavns Politi annonceret, at sagen efterforskes som et manddrab.

Det er ikke meget, politiet med sikkerhed kan sige i sagen, men mandens identitet er fastslået, og han bliver anset for at være en del af den ene af de bandegrupperinger, der i andet halvår 2017 udkæmpede en blodig bandekonflikt.

Konflikten kulminerede med 10 ekstremt voldsomme dage, hvor tre personer mistede livet. På fem måneder havde politiet 42 skudepisoder, hvor 25 personer blev ramt og tre personer døde. Herefter forlød det på gadeplan, at to rivaliserende bander, Loyal To Familia og Brothas havde indgået en våbenhvile, men om dagens drab betyder, at den våbenhvile er brudt, det er svært for politiet at kommentere på.

– Vi ved ikke, hvad det her er, og våbenhvilen, der er omtalt, kender vi kun fra pressen, fortæller Torben Svarrer, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Newsbreak.dk.

Relativt roligt

Med det understreger Torben Svarrer, at man hos Københavns Politi formelt aldrig har været involveret i en våbenkonflikt mellem to bander. Det, han kan sige, er, at der siden november 2017 ikke har været nogle drabssager i bandemiljøet i København, politiet kender til.

Der har været et enkelt skyderi i februar, og der har været andre enkelte episoder, man hos politiet måske kan forbinde til bander, men intet på det niveau, der udgjorde en del af hverdagen flere steder i København i andet halvår af 2017.

Hundelufter fandt mand død

Københavns Politi fortæller i dag i en pressemeddelelse, at man i skrivende stund ikke kan sige noget om motivet for drabet. Man ved slet og ret ikke, om den 24-årige er død som et led i bandekonflikten.

Det var en hundelufter, der fandt manden død. Hun kontaktede politiet, og til TV2 har hun fortalt, hvad det var, hun så torsdag morgen.

– Manden er død, da vi finder ham, og der er synligt blod omkring mandens fødder og mave. Alarmcentralen beder mig om at gå væk fra manden, indtil hjælpen er fremme, siger kvinden til TV2 Nyhederne.

Torben Svarrer siger i pressemeddelelsen, at man fra politiets side vil gøre alt for at stille de skyldige til ansvar i sagen.

– Vi vil gerne erindre bandemedlemmerne om, at der allerede er mange sigtede og tiltalte bandemedlemmer, som kan imødese lange fængselsstraffe for den kriminalitet, de udøvede under den seneste bandekonflikt, lyder det fra Torben Svarrer.

Vidner, der kan bidrage til sagens opklaring, opfordres af politiet til at ringe 114.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu