ANNONCE

Mand mistænkt for overgreb mod flere drenge

9. december 2019 08:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

En 33-årig mand fra Vestjylland er sigtet for seksuelle overgreb begået mod adskillige drenge under 15 år.

Mand mistænkt for overgreb mod flere drenge
En lang række af landets politikredse har deltaget i efterforskningen af en sag om seksuelle overgreb begået mod mindreårige drenge. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

Flere hundrede børn og unge frygtes at have været udsat for seksuelle overgreb og såkaldt grooming begået af en 33-årig mand fra Esbjerg-området.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til DR.

De formodede ofre kommer fra hele landet, og sagen er så omfattende, at en lang række af landets politikredse har været involveret i efterforskningen.

Artiklen fortsætter under videoen 

Konkret er manden sigtet for at have blufærdighedskrænket og udsat drenge under 15 år for anden seksuel omgang end samleje.

Det fortæller vicepolitiinspektør for personfarlig kriminalitet ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jacob Ulvedahl Andersen til DR.

– Siden april 2018 har vi efterforsket en omfattende sag om blandt andet grooming. Den sigtede er varetægtsfængslet, og der forventes at blive rejst tiltale inden for nogle måneder, siger han.

Operation Tahcpans

Begrebet “grooming” dækker over situationer, hvor en voksen opbygger et tillidsforhold til et barn med det formål senere at begå overgreb.

Det sker typisk via internettet eller over mobilen.

Newsbreak.dk har tidligere fortalt om grooming, at det også foregår væk fra internettet, men de kriminelle har lettere ved at komme i kontakt med deres ofre online, fordi de her kan udgive sig for selv at være børn.

Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er “Snapchat” stavet bagfra.

Dog har politiet ikke bekræftet, at kontakten mellem den sigtede og drengene er foregået via Snapchat, der er et socialt medie, hvor man kan chatte og sende billeder og videoklip.

DR skriver, at flere hundrede børn og unge er blevet videoafhørt i sagen. De fleste bor ifølge politiet i Nordsjælland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu