Mand ramt af skud: Politiet har haft flere opgaver i nat

26. september 2018 07:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Ifølge politiet har skyderiet forbindelse til den igangværende konflikt.

En 27-årig mand blev tirsdag aften ramt af skud, mens han sad i en bil på Rentemestervej og Skaffervej i Københavns Nordvestkvarter. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Det fremgår ikke, hvor mange gange, manden blev ramt, eller hvor på kroppen, han blev ramt. Det fremgår heller ikke, hvor han blev bragt hen efter skyderiet. Mandens tilstand er ikke kritisk.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få kontakt til Københavns Politi for at få svar på nogle uddybende spørgsmål, og det er derfor uvist, om skyderiet førte til, at politiet sidenhen mødte talstærkt op ved Rigshospitalet.

Konflikt med mange episoder

Politiet skriver på Twitter, at manden, der blev ramt af skud ikke er registreret medlem af en bande, men det er alligevel politiets vurdering, at skyderiet har forbindelse til den igangværende konflikt, og at det ukendte antal gerningsmænd gik målrettet efter manden i bilen.

Skyderiet er bare ét blandt mange de seneste uger, og du kan herunder få et overblik over de seneste episoder.

* Lørdag 15. september: En byge af skud hamrer mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.

I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret. Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever.

* Natten til tirsdag 18. september bliver der ifølge Ekstra Bladet affyret skud på Den Store Plads ved Mjølnerparken. Ingen personer bliver ramt.

* Tirsdag 18. september: Omkring klokken 21.15 jagter en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien skydes der ti gange. Ingen personer bliver ramt.

* Cirka en time senere skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han bliver ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-bandemedlem.

* Onsdag 19. september: Natten til onsdag bliver fem biler ramt af skud på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset i Hundige.

* Om aftenen går det løs på Ragnhildgade i København. Kort før klokken 20.00 kommer en bil kørende, og nogen begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen.

Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

* Natten til fredag 21. september opholder en 30-årig mand sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare.

Gerningsmanden flygter i en sølvgrå bil, som muligvis er identisk med et køretøj, der senere er fundet udbrændt i Nordsjælland.

* Om aftenen fredag 21. september bliver en 19-årig person med formodet bandetilknytning og to tilfældige borgere ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro.

* Lørdag aften 22. september bliver der skudt på Landlyst Vænge i Ishøj. Der er ingen meldinger om sårede, men politiet beslutter efterfølgende at indføre visitationszone i dele af Ishøj.

* En tilsyneladende helt tilfældig mand bliver sent mandag aften 24. september fanget i krydsild på motorvejen ved Roskilde. På et tidspunkt mellem klokken 23.30 og midnat kørte manden på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud pludselig tordnede mod hans bil. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden.

* Tirsdag aften 25. september lyder der ifølge TV2 mellem fire og fem skud ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. En person bliver ramt. Politiet vurderer, at episoden er relateret til den igangværende bandekonflikt.

Kilder: Københavns Politi og Ekstra Bladet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu