Mand satte ild til sit hjem: Disse avissider afslører bindegal historie

17. marts 2017 18:58 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Denne historie byder på en brand, en centralstøvsuger, en dildo og meget, meget andet.

Mand satte ild til sit hjem: Disse avissider afslører bindegal historie
De famøse avisstykker, der afslørede en ganske vanvittig historie. Bragt med tilladelse. Foto: Politi

Hermed en opfordring. Når du læser historien her, skal du holde tungen lige i munden, for den rummer så mange og mærkværdige facetter, at det næsten ikke er til at rumme. Det starter med en brand i et hus på Nibevej i den nordjyske by Farsø – og den slutter med en dom. Ind i mellem er den krydret med rødvin, avispapir, en centralstøvsuger og sågar også en dildo.

Det korte af det lange er – og vi skal nok komme med den lange forklaring – lyder på, at en 47-årig mand torsdag i retten blev idømt et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste for at have sat ild til sin egen bolig på Nibevej i Farsø med henblik på at snyde forsikringen. Sådan præsenteres historien for Newsbreak.dk, da vi beder anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi om at forklare sagen.

– Huset brændte 30. maj i 2016. Ejeren er en mand, der arbejder i København i hverdagene, og han kører altså til hovedstaden natten til den 30. maj. En anden mand, der bor i en tilbygning på grunden, opdager pludselig, at strømmen går i hans bolig. Derfor går han over i hovedhuset for at finde problemet. Her ser han så, at der har været brand, og hele huset er totalt sodet til indvendig. Branden er dog gået ud af sig selv, siger anklager Klingenberg.

Herfra tager historien så en mærkværdig drejning.

Aviser lyver ikke

Som det bør sig kom en taksator fra forsikringsselskabet forbi for at undersøge forholdet. Når der udbryder brand på den måde, så skal det naturligvis undersøges. Taksatoren troede umiddelbart, at der var tale om, at branden opstod i en defekt central støvsugeenhed.

– Derfor kommer der en tekniker ud, der er ekspert i brandteknik, og han kan altså ret tydeligt se, at branden ikke er startet der. Til gengæld ser han en kasse eller kurv med 42 sammenkrøllede papirkugler af avis med noget træ oven på, og det virker jo mærkeligt, så politiet bliver tilkaldt igen, fortæller anklageren.

Ordensmagten gennemgår så den besynderlige kasse, hvori der ligger svedne avisstumper. Det er dem, du kan se nogle af over artiklen her. På dem fremgår datoen 25. maj 2016 blandt andet. Altså fem dage før branden. Den detalje er ganske væsentlig, og forklaringen følger.

Kassen er år gammel

Den pågældende kasse med papir i spørger politiet naturligvis ind til hos manden, hvis hus er sodet i stykker og komplet ubeboeligt. Han forklarer ifølge Thomas Klingenberg, at den kasse har altså stået i mandens teknikrum – hvor branden startede – i flere år, fordi hans bror havde brugt den til at flytte nogle vinglas.

– Broderen kender godt nok ikke noget til den kasse eller vinglassene, men den 47-årige fastholder sin forklaring, siger Klingenberg og fortæller, at politiet så konfronterer manden med avisstykkerne, der fortæller en anden historie. Det får ham til at sige “nu tror jeg gerne, jeg vil have en advokat”.

Under retssagen, der blev afsluttet med domsafsigelse torsdag, kommer den 47-årige mand så i tanke om en anden forklaring. Kassen har faktisk aldrig været brugt til at flytte vinglas. Mandens svigerdatter minder ham om, at det er en kasse, hun og mandens søn har foræret ham som tak for hjælpen med en renovering af deres hus.

– I kassen har der så været fragtet to flasker rødvin og en dildo som gave til den 47-årige, fortæller anklageren til Newsbreak.dk. Du læste rigtigt. En dildo.

Dildo-historien holdt ikke

Forklaringen købte retten dog ikke, da de tekniske beviser pegede på, at branden var påsat. Det til trods for at både søn og svigerdatter gav manden ret i, at det præcis var det, der var sket – og det var derfor de nye ugeaviser befandt sig i teknikrummet.

Altså var tre mennesker enige om, at den 47-årige havde modtaget en dildo og to flasker vin af sin søn og svigerdatter som tak for at have hjulpet dem med en hus-renovering.

Tre andre mennesker var så ikke enige i, at det var, hvad der skete, fortæller Thomas Klingenberg.

– Det var en enig domsmandsret, der fandt manden skyldig. To mente, han skulle have et års betinget fængsel og 200 timer samfundstjeneste, mens den tredje mente, det skulle være ubetinget, siger han.

Således slutter en dybt besynderlig sag, og vi fik rundet en brand, en centralstøvsuger, avisstykker og en dildo.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu