ANNONCE

Mand sigtet for forsøg på at afspore tog

5. marts 2020 17:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det medførte mange aflysninger i togdriften, da et S-tog onsdag påkørte en jernstang i København.

Mand sigtet for forsøg på at afspore tog
Togtrafikken i København var påvirket i flere timer, efter at et S-tog onsdag påkørte en jernstang. En mand er blevet sigtet og fængslet for at have lagt stangen på skinnerne. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Flere vidner bemærkede, at en mand onsdag formiddag lagde en jernstang ud på skinnerne mellem Nordhavn og Svanemøllen Station i København.

Kort tid efter blev jernstangen påkørt af et S-tog med 150 passagerer.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Ingen personer kom til skade, men da stangen satte sig fast under toget, forårsagede den materielle skader

Siden blev en 27-årig mand anholdt i sagen. Han er torsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Sigtet for forsøg på at afspore tog

Manden, som er fra Bulgarien, er sigtet for forsøg på at forårsage en jernbaneulykke eller for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Formålet med at lægge en jernstang ud på togbanen skulle ifølge sigtelsen være at afspore et S-tog.

Dommeren mente, at der var begrundet mistanke om, at den anholdte havde udgjort en fare for andre mennesker. Derfor skal han opholde sig i et arresthus i hvert fald de næste knap to uger.

Påkørslen medførte store forstyrrelser i togdriften, da en lang række S-tog måtte aflyses i de efterfølgende timer, hvilket DSB selv skrev om på Twitter.

Nægter sig skyldig

Under retsmødet torsdag nægtede den 27-årige sig skyldig. Han forklarede, at han var i nærheden af Nordhavn Station på gerningstidspunktet. Men han havde ikke været oppe ved skinnerne.

Den fremmødte anklager henviste under grundlovsforhøret til to vidner – en mand og en kvinde. De havde begge set en mand lægge en jernstang på togbanen på gerningsstedet onsdag klokken 11.45.

Kvinden kom gående på en sti langs jernbanen. Hun gestikulerede med armene for at komme i kontakt med gerningsmanden, men uden held.

Det mandlige vidne var på cykel.

Efter at politiet havde fået et signalement fra vidnerne, blev den 27-årige bulgarer, der svarede nøje til signalementet, anholdt af en patrulje.

S-toget blev ikke afsporet, men dets hjul løftede sig 7-10 centimeter over skinnerne, da jernstangen satte sig fast under toget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu