ANNONCE

Mand sigtet for plejehjemsdrab: Ingen tiltale

11. september 2019 22:18 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at der ikke bliver rejst tiltale i sagen, hvor en 85-årig kvinde blev fundet død på et plejehjem.

Video: Local Eyes

En 85-årig kvinde blev den 29. juli fundet død på et plejehjem i Vojens. Senere kom det frem, at Syd- og Sønderjyllands Politi betragtede dødsfaldet som værende mistænktsom.

Dagen efter oplyste politiet, at en mand var blevet fremstillet i grundlovsforhør, men det var uklart, hvad han var sigtet for.

Se mere video hos Local Eyes. 

Nu oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse, at sagen er blevet afsluttet uden en tiltale.

Sigtet for manddrab

En større efterforskning blev iværksat, da Syd- og Sønderjyllands Politi fandt omstændighederne omkring dødsfaldet mistænkeligt.

En ældre mand, som medier mener var en 90-årig dement mand, blev sigtet i sagen. Politiet forklarer nu, at han blev sigtet efter straffelovens paragraf 237 om manddrab.

Han blev fremstillet i Retten i Sønderborg, hvor dommeren løsladte ham, mens sigtelsen blev opretholdt.

Ingen beviser

Syd- og Sønderjyllands Politi har dog efter længerevarende efterforskning ikke haft grundlag for at rejse tiltale i sagen.

Artiklen fortsætter efter videoen

Politiet oplyser, at de har forsøgt at finde vidner, tekniske spor eller andet, som kunne indikere, at der var tale om et drab. Mens der også skulle findes beviser på, at den ældre mand eller en anden havde stået bag.

Det var ikke muligt.

Anklagemyndigheden har nøje gennemgået det efterforskningsmateriale, der ligger i sagen og vurderet, at der ikke vil kunne rejses tiltale mod hverken den ældre mand eller andre i sagen. Der er ikke beviser, der vil kunne føre til en domfældelse,” skriver politiet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu