Mand skudt af politiet

1. juli 2019 10:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi eftersatte en bil med fire mistænkte for tyveri. Den voldsomme biljagt sluttede med, at en betjent skød chaufføren af den jagtede bil.

Del:

I forbindelse med et indbrud i en tøjbutik i Ribe, forfulgte Syd- og Sønderjyllands Politi bilen med fire personer mistænkt for indbruddet.

Efter en 20 kilometer lang biljagt, så politiet sig nødsaget til at skyde chaufføren i skulderen.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Voldsom biljagt

Omkring klokken fire natten til mandag fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om indbrud i en tøjbutik i Ribe.

Politiet påbegyndte en forfølgelse af et køretøj med fire personer i, der blev sat i forbindelse med indbruddet. Det resulterede i en biljagt på en strækning på over 20 kilometer.

Under eftersættelsen blev der smidt tøj, flasker og skarpe genstande efter patruljebilerne, der eftersatte køretøjet.

Affyrede skud

Syd- og Sønderjyllands Politi havde spærret en vej med en patruljevogn for at stoppe køretøjet. Men da de fire personer på flugt fra politiet opdager afspærringen vender de rundt og kører mod de patruljebiler, der har forfulgt dem.

Det fik en polititjenestemand til at affyre et skud mod køretøjets chauffør, der blev ramt i skulderen. Derefter standsede køretøjet.

Efterforsker skuddet

Da køretøjet med de fire personer standsede blev de alle anholdt. Efterfølgende blev chaufføren kørt på Kolding Sygehus. Chaufføren meldes uden for livsfare.

Ifølge pressemeddelelsen er skudepisoden meddelt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som efterforsker den del af hændelsen.

Afspærret

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker indbruddet.

Det betyder derfor også, at rute 32 ved Kongåvej er spærret i begge retninger mellem rundkørslen ved 65/ Lunderskov Øst og Lunderskovvej.

Politiet oplyser på Twitter, når afspærringen af vejen ophæves.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu